1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Bağdat Yakınlarında 70 Ceset Bulundu
Bağdat Yakınlarında 70 Ceset Bulundu

Bağdat Yakınlarında 70 Ceset Bulundu

Irak'ın başkenti Bağdat'ın yakınlarında 70 kişinin cesedi bulundu. Sünni tutuklulara ait olduğu söyenen cesetlerin el ve gözlerinin bağlı olduğu belirtiliyor.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:53A+A-

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, başı ve karnından vurulan elleri bağlı 70 kişinin cesedi, bölgenin batısındaki bir yol kenarında bulundu. Cesetlerin El-Halle bölgesindeki Akreb Hapishanesi'ndeki Sünni tutuklulara ait olduğu ileri sürüldü.

Irak güvenlik güçleri, bugün başkent Bağdat yakınlarında 70 kişinin cesedine ulaştı. Öldürülenlerin ellerinin kelepçelenmiş ve gözlerinin bağlanmış olduğu dikkat çekti. Bulunan kişilerin infaz edildiği tahmin ediliyor. 

Polis yetkililerinden yapılan açıklamada ölenlerin kimlikleri henüz belirlenemezken kim tarafından ve ne için öldürüldüklerine dair net bir açıklama yapılmadı. Açıklamada ayrıca ölülerin yanında başından ve göğsünden yaralanmış ve bağlı olan bir kişinin de yaralı olarak bulunduğu ifade edildi.

Hilla bölgesi yakınlarında bulunan cesetlerin bugün saat 02:00 civarında farkedildiği belirtiliyor. Bazı kaynaklar, öldürülen kişilerin Şii milisler tarafından intikam amacıyla öldürülen Sünni mahkumlar olduğunu ileri sürüyor ancak bu bilgi henüz doğrulanmış değil.

Irak'ın kuzeyi ve batısı büyük oranda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Iraklı Sünni aşiretlerin kontrolü altında bulunuyor. IŞİD ile birlikte bu gruplar Musul ve çevresinde önemli ilerlemeler kaydetti. 

Irak ordusu ve IŞİD arasında yer yer çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT