1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bade Halı işçileri haklarını arıyor!
Bade Halı işçileri haklarını arıyor!

Bade Halı işçileri haklarını arıyor!

Gaziantep'te bulunan Bade Halı işçilerinin düşük zamlara karşı başlattığı eylemleri devam ediyor. Şartlarının iyileştirilmesini talep eden işçiler fabrikanın kapısındaki bekleyişlerini sürdürüyor.

12 Şubat 2022 Cumartesi 22:43A+A-

Bade Halı işçilerinin düşük zamma karşı başlattığı eylem sürüyor. Telcilere verilen 5750, halfelere verilen 6900 lira aylığa karşı çıkan işçiler, parça başı ücret teklifini de kabul etmedi. İşçilerin talebi, telcilere 6500, halfelere 7500 sabit ücret.

Fabrika önünde beklemeye devam eden işçilerle zam taleplerini ve patronun teklifi olan parça başı ücreti konuştuk.

"9 SENEDE BİR KURUŞ BİRİKTİREMEDİM"

9 yıldır halı dokumacılığı yapan bir işçi, alım gücünün her yıl daha da geriye gittiğini, 9 senede 1 kuruş birikim yapamadığını söyledi. Şubat ayında 680 lira elektrik, 220 lira su faturası ödediğini dile getiren işçi, "Kışın başında 2 ton kömürü zorla aldık, kredi kartı borcum daha duruyor. Biraz olsun rahat edebilmek için zam istiyoruz" dedi.

"BAYRAMLARDA BİR GOFRET VERİYORLAR"

Bade Halı'da daha önce 4400 lira ücret aldığını söyleyen bir işçi, bunun dışında bir haklarının olmadığını belirtti. Sürekli fazla mesai yaptıklarını, kalmayanların ücretsiz izne gönderilmekle tehdit edildiğini aktaran işçi, "İçeride elden para da veriliyor. Doğru düzgün bir hakkımız da yok. Bayramlarda bir gofret veriyorlar. Bir ay sürekli gelirsen de 150 lira prim veriyorlar" sözlerini kullandı.

"TEZGAHLAR SAĞLAM DEĞİL"

Parça başı sisteminden bahseden bir başka işçi ise bunun işçilere bir getirisinin olmadığını ifade etti. Bade Halı'da daha önce parça başı sisteminin olmadığını dile getiren işçi, "Tezgahlar sağlam değil. Mekikin ağzı yok, kaynak yapa yapa mekik kalmamış. İki gündür tezgah çalışmıyor. Ayda beş gün çalışmasa zaten öldün" diye konuştu. 

 

Evrensel 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum