1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baasçılar Yine Antakya'da Toplandı
Baasçılar Yine Antakyada Toplandı

Baasçılar Yine Antakya'da Toplandı

Suriye’den ölüm haberleri gelmeye devam ederken, Hatay’da Esed rejimine destek için bir toplantı düzenlendi.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 14:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay’da Esed rejimine destek için toplantı yapıldı. Esed’in posterleri ve Suriye bayrakları ile donatılan salonun duvarlarında “Savaşa Hayır”, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartları dikkat çekti.

Toplantıya ait görüntüler, katılımcıların Hatay halkının ancak belli bir kesimini temsil ettiğini ortaya koyuyor. Görüntüler, sol bir örgütün ya da CHP gibi laik-Kemalist bir partinin salon toplantısını anımsatıyor. Böyle olması da doğal. Çünkü konuşmacılar arasında CHP milletvekili, Aydınlık gazetesi yazarı ve İşçi Partisi yöneticisi bulunmakta. Toplantıya Ehli Beyt Vakfı (EHDAV) ile Esed’in İslamcı geçinen yerli kalemşorları da destek vermiş. Toplantı duyurusunun, İslamcılığı ve devrimciliği kimseye bırakmayan bazı internet sitelerinde yer aldığını da hatırlatalım.

25 Ağustos tarihinde Turunçlu Bedircan Düğün Salonunda “Türkiye-Suriye Kardeşliği ile Savaşa Hayır!” adı altında yapılan panelin yöneticiliğini Prof. Dr. Ercan Enç yaparken Prof. Dr. Semih Koray (İşçi Partisi Gen. Bşk. Yrd.), Av. Refik Eryılmaz (CHP Hatay Milletvekili), Dr. Serhan Bolluk (Aydınlık Gazetesi Gen. Yay. Yön.), Ali Yeral (EHDAV Gen. Bşk.) ve Kenan Çamurcu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının yapıldığı günlerde, Hatay’da bulunan mültecilerle ilgili birçok olumsuz haberin medyaya servis edilmesi de ilginç.  Bu haberlerin toplantı ile aynı güne denk gelmesi basit bir tesadüfle açıklanmasa gerek.  Basında yer alan haberlerle toplantının içeriği birebir örtüşmekte ki, bu da karalama kampanyasının planlı oluşuna bir delalet. Ayrıca Esed dostlarının kollarının nerelere uzandığının da bir göstergesi.

Hatay’da yapılan bu toplantı, insanlıktan çıkmış dikta bir rejime, çoluk çocuk demeden katleden bir orduya açıktan destek veren bir kesimin var olabileceğini bir kez daha göstermiş oldu. İslami kimliğe muhalif kesimlerin yeri geldiğinde nasıl da aynı potada eridiğini de gözler önüne serdi.

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli01.20120827145033.jpg

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli03.jpg

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli05.jpg

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli06.jpg

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli08-ali-yeral-kenan-camurcu.jpg
Ehli Beyt Vakfı Başkanı Ali Yeral ve Kenan Çamurcu

antakya-hatay-suriye-esed-e-destek-paneli08.jpg

HABERE YORUM KAT

22 Yorum