1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Azez'de Paralel Yapı'nın Darbe Girişimi Protesto Edildi
Azez'de Paralel Yapı'nın Darbe Girişimi Protesto Edildi

Azez'de Paralel Yapı'nın Darbe Girişimi Protesto Edildi

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki Azez ilçesinde yüzlerce kişi, Türkiye'deki darbe girişimine karşı gösteri düzenledi.

19 Temmuz 2016 Salı 10:24A+A-

Halep'in kuzeyinde Muhaliflerin kontrolündeki Azez'in Sico bölgesinde yüzlerce Suriyeli, Türkiye ve devrim bayraklarıyla kent meydanında bir araya gelerek darbe girişimini protesto etti.

Konteynerlere Türkiye bayrağı asan göstericiler Türkçe, Arapça ve İngilizce ''Meşru hükümete yönelik darbeye hayır diyoruz. Suriye halkı Türk halkını kutluyor'' yazılı pankart ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini taşıdı. Bazı çocuklar yüzlerini Türkiye bayrağına boyarken kimi çocuklar da devrimin bayrağını resmettirdi.

Çok sayıda kadın ve çocuğun da katıldığı gösteride, bazı gençler darbe girişiminin başarısızlığından dolayı halay çekerek sevinç gösterilerinde bulundu.

Katılımcılardan Ebu Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Biz Suriye halkı olarak Türk halkının yanında olduğumuzu göstermek için burada toplandık. Darbecilere karşı direnen Türk halkı kazandı. Suriye halkının müttefiği olan Türk halkı darbeye direndi.'' dedi.

HABERE YORUM KAT