1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Azerbaycan’ın kimseden almadığı nakliye ücretini Türkiye’den aldığı doğru mu?
Azerbaycan’ın kimseden almadığı nakliye ücretini Türkiye’den aldığı doğru mu?

Azerbaycan’ın kimseden almadığı nakliye ücretini Türkiye’den aldığı doğru mu?

Azerbaycan’ın Türkiye plakalı tırlardan 350 dolar geçiş ücreti aldığı öne sürülüyor!

13 Ekim 2021 Çarşamba 18:01A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı iddialar ise cevap bekliyor.

İddiayı ortaya atan Kemal Kılıçdaroğlu olunca insan şüphelenmeden edemiyor ama netice olarak Azerbaycan’ın Türkiye plakalı tırlara ayrımcılık uyguladığı yönündeki eleştirilerin araştırılması gerekiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu “Azerbaycan geçen her tır için bizden 350 dolar alıyor. Geçen hiçbir yabancı tırdan almıyor. Sadece bizden alıyor. Hani, biz iki devlet bir millettik?” sözleriyle sık sık vurgulanan Azerbaycan-Türkiye dostluk ilişkileri retoriğinin gerçekliğini sorguluyor.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin stratejik ve siyasi desteği oldukça önemliydi. Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgal edilmiş olması hiçbir şekilde meşru olmayan varlığının kanıtı. Bu bağlamda Azerbaycan’ın Türkiye’ye yaklaşımı ise incelenmeye değer.

Sosyal medya kullanıcıları Azerbaycanlı birçok kimsenin Türkiye’ye tepkili olduğuna muhakkak şahit olmuştur. Azerbaycan’ın İsrail ile olan problemli ilişkilerine hiç değinmeyen Azerbaycanlılar seküler endişelerle olsa gerek Türkiye’ye karşı mesafeli bir tutum gösteriyorlar. Azerbaycan’daki siyasi rejimin aynı şekilde tavır aldığını söylemek belki güç ama Azeriler içinde bir “Türkiye karşıtlığından” pekala söz edilebilir.

Bu hususu vurgulama amacımız ise milliyetçi hamasetin ne kadar içi boş bir zeminden güç aldığını göstermek. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki “kardeşlik” ilişkilerini her fırsatta vurgulayan milliyetçi-muhafazakar çevreler kimisi seküler kimisi mezhebi kaygılarla hareket eden Azerilere biraz fazla güveniyor olmasınlar!

Eğer ki Azerbaycan’ın kimseden almadığı iddia edilen nakliye ücretini Türkiye’den aldığı yönündeki iddialar doğruysa “qardaşımız Azerilerin” iki millet tek devletten anladıklarıyla Türk milliyetçilerinin anladıkları arasında bir takım farklar olduğu da ispatlanmış olacak!

*Haber görseli geçtiğimiz nisan ayında Ulaştırma Bakanlığı önünde geçiş ücretini protesto eden tır şoförlerinin eyleminden...

HABERE YORUM KAT

2 Yorum