1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Azerbaycan'da Hicab'a Kanlı Saldırı
Azerbaycanda Hicaba Kanlı Saldırı

Azerbaycan'da Hicab'a Kanlı Saldırı

Azerbaycan'da hicab yasağını protesto eden Müslümanlara polisin saldırısı sonucu birçok kişi yaralanırken çok sayıda Müslüman da tutuklandı.

05 Ekim 2012 Cuma 17:31A+A-

İslam Azeri internet sitesinin verdiği habere göre, bugün Azerbaycan Eğitim Bakanlığı önünde düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce Müslüman katılırken, polisin barbarca müdahalesi sonucu göstericilerin ağır yaralar aldığı ve 200’den fazla göstericinin de tutuklandığı belirtildi.

Azerbaycan’daki İslami uyanıştan korkuya kapılan İsrail işbirlikçisi Aliyev rejimi, daha önce de hicab yasağını protesto ettikleri için çok sayıda müslümanı tutuklayıp ağır hapis cezalarına çarptırmıştı.

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı önünde üçüncüsü düzenlenen büyük protesto gösterisini dağıtmaya çalışan Azerbaycan rejiminin bölgeye çık sayıda güvenlik görevlisini ve askeri birlikleri kaydırdığı belirtildi.

“Hicaba Azadlık” “Hicab Azadlığı Vicdan Azadlığıdır” “Hicab Bizim Namusumuz, Şerefimizdir” “Rüşvete İzin Var Hicaba İzin Yok” “Hicab Kadının Başını Örter, Aklını Değil” “Kafir Misir” (eğitim bakanı) sloganlarının atıldığı protesto gösterisine polisin biber gazı ile saldırdığı ve dağılmayan göstericilere ağır şiddet uyguladığı belirtildi.

azerbayncan-20121005-02.jpg

azerbayncan-20121005-03.jpg

azerbayncan-20121005-04.jpg

azerbayncan-20121005-05.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum