1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. AYM seçimlerinde en çok oyu alan isim İrfan Fidan oldu
AYM seçimlerinde en çok oyu alan isim İrfan Fidan oldu

AYM seçimlerinde en çok oyu alan isim İrfan Fidan oldu

Yargıtay üyeleri, Anayasa Mahkemesi'ne gidecek isimleri belirlemek üzere bugün sandık başına gitti.

17 Aralık 2020 Perşembe 15:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Yargıtay üyeleri, Anayasa Mahkemesi'ne gidecek isimleri belirlemek üzere bugün sandık başına gitti.

Yapılan seçimde 5 aday yarışırken; İrfan Fidan 107, Nevzat Özsoy 65, Mustafa Erol 52, Nazmiye Beyazıtoğlu Kuşçuoğlu 45, Mahmut Coşkun 35 oy aldı.

Kemalist medyanın yayın organlarından Cumhuriyet, Sözcü ve OdaTV İrfan Fidan hakkında günlerce karalama ve yıpratma amaçlı olarak haber metinleri hazırladı. Aile mahremiyetini dahi karalama kampanyalarına alet eden Kemalist medyanın söylemlerine rağmen İrfan Fidan'ın en çok oyu alması dikkatlerden kaçmadı. 

İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol'un isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç isimden birisini Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atayacak.

 

İrfan Fidan kimdir?

Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı İrfan Fidan, Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin Ağustos ayında görevine başladı. Öte yandan sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulundu.

İrfan Fidan, 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak iş başı yaptı. HSK Genel Kurulu tarafından İrfan Fidan, 27 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum