1. HABERLER

  2. HABER

  3. AYM Balyoz Kararını Sitesinde Yayınladı
AYM Balyoz Kararını Sitesinde Yayınladı

AYM Balyoz Kararını Sitesinde Yayınladı

Anayasa Mahkemesi'nin, Balyoz Davası'nda 230 başvurucu hakkında verdiği ihlal kararıyla ilgili "kısa kararı" internet sitesine konuldu.

19 Haziran 2014 Perşembe 14:23A+A-

230 başvurucunun listesine yer verilen kısa kararda, başvurucuların, 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini Cebren Iskat veya Vazife Görmekten Men suçuna teşebbüsten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen yargılama ve yargılama sonunda verilen mahkumiyet kararı nedeniyle Anayasa'nın 36. maddesinde koruma altına alınan adil yargılanma hakkı ile Anayasa'nın 19. maddesinde koruma altına alınan özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini ileri sürdükleri belirtildi. 

Kararda, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikayetlerin ve dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikayetlerin giderilmediğine dair iddiaların kabul edilebilir olduğuna karar verildiği bildirildi.

Şikayetçilerin güvence altına alınan adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere kararın bir örneğinin ilgili mahkemeye gönderilmesine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi. 

 

HABERE YORUM KAT