1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avrupa Parlamentosu'ndan PYD Lideri Salih Müslim’e Propaganda İmkânı
Avrupa Parlamentosu'ndan PYD Lideri Salih Müslim’e Propaganda İmkânı

Avrupa Parlamentosu'ndan PYD Lideri Salih Müslim’e Propaganda İmkânı

Kapılarını PYD lideri Salih Müslim’e açan Avrupa Parlamentosu (AP), Müslim’e propaganda imkanı sundu.

01 Eylül 2016 Perşembe 13:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Avrupa Parlamentosu’nun kendisine sağladığı imkanlarla bugün burada bir basın toplantısı düzenleyen Salih Müslim, kendisi ve partisinin propagandasını yaptı.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin eşbakanlığı görevini yürüten Salih Müslim, beklendiği üzere Avrupa Parlamentosu’nda aynı yalanları tekrarlayarak Türkiye'yi IŞİD'e yardım etmekle suçladı ve Batılı dostlarını Türkiye karşısında duyarlı olmaya çağırdı.

Ajansların konuyla ilgili aktardığı bilgilere yansıdığı kadarıyla Türkiye'ye ağır suçlamalarda bulunan Salih Müslim, Türkiye'nin Suriye’ye kasıtlı girdiğini ve imparatorluk kurma amacı taşıdığını savundu.

Müslim ayrıca, "Rojava’da Türk Hükümeti ile IŞİD’in büyük baskısı altındayız. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bize yardım etmesini umuyoruz" dedi.

Rojava'daki kamplarda kalan çok sayıda göçmen olduğunu da belirten PYD lideri, “İnsanlar korkudan kaçıyor. Onlar için elimizden geleni yaptık, uluslararası toplum ise yeteri kadar yardımcı olmadı” sözleriyle PKK/PYD’yi adeta mültecilerin hamisi şeklinde servis etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum