1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avrupa Parlamentosu Başkanı: Avrupa Yunanistan'ı Yalnız Bıraktı
Avrupa Parlamentosu Başkanı: Avrupa Yunanistan'ı Yalnız Bıraktı

Avrupa Parlamentosu Başkanı: Avrupa Yunanistan'ı Yalnız Bıraktı

İdomeni’de kurulan “gayr-i resmî” mülteci kampının boşaltılmasıyla ilgili olarak konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, yaşananların mülteci kabûl etmeyen ülkelerin suçu olduğunu söyledi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:20A+A-

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Neue Osnabrücker Zeitung'a demeç veren Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Yunanistan’ın Makedonya sınırında yer alan İdomeni kasabasının “mülteci almaya hazır olmayan” üye ülkeler açısından bir utanç lekesi olduğunu belirtti.

Yunanistan’ın “mülteci krizi”nde yalnız bırakıldığını ifade eden AP Başkanı, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin sorumluluğuna işaret ederek, mülteci almayı inatla reddeden ülkelerin AB'yi böyle bir durumun içine soktuğunu kaydetti.

Yunanistan'ın derin bir ekonomik ve mali krizin içinde olduğunu vurgulayan Schulz, Atina'nın “mülteci krizi”nde de acil dayanışma ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

AB’nin geçen yıl 160 bin mültecinin paylaştırılması konusunda mutabık kaldığını belirten Schulz, bunun son derece ağır bir biçimde hayata geçirilebildiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT