1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Avrupa hak ihlalcisi Yunanistan’ı görmüyor mu?
Avrupa hak ihlalcisi Yunanistan’ı görmüyor mu?

Avrupa hak ihlalcisi Yunanistan’ı görmüyor mu?

Yunanistan, 42 göçmenin üzerlerindeki para, değerli eşya ve kıyafetlerini gasp ederek çırılçıplak bir halde Türkiye sınırına bıraktı. Avrupa insan hakları ve onuru derken, Yunanistan’a bu konuda neden yaptırım uygulamıyor?

29 Haziran 2021 Salı 12:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan güvenlik güçlerince 42 göçmenin kıyafetleri çıkarılıp, dövülerek Türkiye'ye gönderdiğini duyurdu.

MSB’nin açıklamasında: "Edirne Valiliği'nin talebi üzerine düzensiz göçmenlerin insani ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Nazımbey Çiftliği bölgesine geçişine müsaade edilmiştir. Düzensiz göçmenlerle yapılan mülakatta Yunanistan'da yakalandıktan sonra kendilerine yemek ve su verilmediği, sert şekilde davranıldığı, tamamen kıyafetleri çıkarılarak Türkiye'ye zorla dövülerek gönderildikleri öğrenilmiştir. Şahıslar Edirne İl Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir" denildi.

Yunanistan daha önce de sınırda yakaladığı birçok göçmeni darp etmiş, ses bombası adı verilen bir çeşit silahla göçmenlerin duyu yetilerini kaybetmesini amaçlamıştı. Yunanistan’ın iç bölgelere ulaşan birçok göçmen de yakalanıp; soyulmuş ve darp edilmiş bir şekilde Türkiye sınırına itilmişlerdi.

Yeni bir yuva ve iş bulma amacıyla güvenli olmayan veya ekonomik sorunları olan ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler, Avrupa’nın tek dişi kalmış canavarı ve hümanizm putunu yemekten çekinmeyen Yunanistan’ın insafına terk edilmiş durumda.

İnsan hak ve onuruna yakışır bir durum olarak görülmeyen tavırlar sergileyen Yunanistan kendisine karşı sessiz kalınmasından cesaretle insanlık adına cürümler işlemeye devam ediyor.

Avrupa’nın mülteciler konusundaki tavrını açıkça yansıtan Yunanistan’a karşı herhangi bir yaptırım veya kınamada bulunmayan Avrupa ülkeleri, Türkiye gibi mültecileri ağırlayan birçok ülkeye insanlık ve hukuk dersi vermeye kalkışmakta ise bir çekince görmüyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum