1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Avrupa Birliği: “Bizler İsrail’in dostlarıyız!”
Avrupa Birliği: “Bizler İsrail’in dostlarıyız!”

Avrupa Birliği: “Bizler İsrail’in dostlarıyız!”

AB Komisyonu Başkanı Leyen, işgalci İsrail'i ziyaret etti ve Siyonist cumhurbaşkanı ile yaptığı açıklamada kendilerini “İsrail'in dostları” olarak tanımladı. AB yetkilisi, Tel Aviv'in yanında olduklarının altını kalınca çizdi.

14 Ekim 2023 Cumartesi 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Birliği yetkilileri Gazze’ye barbarca saldıran İsrail’e destek ziyaretinde bulundular.

İşgalci İsrail’in cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Tel Aviv'de bir araya geldi. Görüşmeye, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da katıldı.

İşgal ordusunun Gazze'de katliam yaptığı saatlerde ortak bir toplantı yapan Herzog, Leyen ve Metsola, toplantı sonrasında kameraların karşısına geçtiler.

Küfür tek millet

AB Komisyonu Başkanı Leyen, önceki açıklamasında, İsrail'in bugün ve gelecekte kendini savunma hakkında sahip olduğunu belirtmişti. Aynı mesajı işgal topraklarında da veren AB'nin üst düzey yetkilisi, “Bizler İsrail'in dostlarıyız.” diyerek küfrün tek millet olduğunu bir kez daha deklare etmiş oldu.

“Dostlarımız saldırı altında!”

Leyen, İsrail’i mağdur göstermekten de geri durmadı ve “Dostlar saldırı altında olduğunda onların yanında durmalıyız.” ifadesini kullandı.

Leyen, vahşeti aklayan sözlerine şöyle devam etti: “Bugün buraya gelmemiz bizim için çok önemli. İsrail, kendini savunma hakkına sahip. İsrail'in aynı zamanda kendi halkını savunma ve koruma görevi var.”

Leyen, ziyaretini sosyal medya hesabından da paylaştı ve dost dayanışması için İsrail'e gittiğini söyledi ve Hamas’ı eleştirdi: “Biz İsrail'in dostuyuz. Arkadaşlarımız saldırıya uğradığında onların yanındayız. İsrail'in Hamas'ın savaş eylemine karşılık verme hakkı ve görevi var. Hamas'ın rehin aldığı tüm rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.”

“İsrail, AB’ye güvenebilir”

Siyonist Başbakan Netanyahu ile de bir araya gelen Leyen, İsrail’in AB’ye güvenebileceğini vurguladı: “Birlik olma zamanı. Teröre karşı güçlere katılma zamanı. İsrail, Avrupa Birliği'ne güvenebilir.”

“Hamas’ı durdurabiliriz”

Görüşmeye katılan Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola da İsrail ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Metsola, Hamas’ı hedef aldı:

“Terör galip gelmeyecek. Nasıl tepki verdiğimiz önemli. Hamas'ı durdurabiliriz ve bunu yapmalıyız. İnsani sonuçlarını hafifletmek için elimizden geleni yapmalıyız.”

whatsapp-image-2023-10-14-at-12-55-33.jpeg

whatsapp-image-2023-10-14-at-14-23-33.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum