1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Avrupa bir bahçe geri kalan dünya orman
Avrupa bir  bahçe geri kalan dünya orman

Avrupa bir bahçe geri kalan dünya orman

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, "Avrupa her şeyin işlediği bir bahçe, dünyanın geri kalan kısmının büyük bölümü ise vahşi orman" diyerek AB üzerinden ırkçılık yaptı.

18 Ekim 2022 Salı 21:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ırkçılık ve ayrımcılık yanlısı sözleri tepki çekti. 

Belçika'nın Bruges kentindeki Avrupa Diplomatik Akademisi'nde konuşma yapan Borrell, Avrupa'yı 'medeni ve uygar' kabul ettiği dünyanın geri kalanının ise 'vahşi' bir yapıda olduğunu iddia etmişti.

Borrell: "Bahçıvanlar bahçeyle ilgilenmeli ama duvar örerek bahçeyi koruyamayacaklar. Ormanın (vahşi doğa anlamında) içeri girmesini önlemek için etrafı yüksek duvarlarla çevrili güzel bir küçük bahçe çözüm olmayacak. Bahçıvanlar ormana gitmeli. Avrupalılar dünyanın geri kalanıyla çok daha fazla meşgul olmalı. Aksi takdirde dünyanın geri kalanı bizi istila edecek" demişti. 

Bu ırkçı söylemlere Avrupa'dan da destek geldiği görüldü. Euronews'in aktardığına göre; 'Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in sözcüsü ise Borrell'e olan güvenini koruduğunu ve bahçe metaforunda herhangi bir düzeltme önerisinde bulunmadığını söyledi'

Dünyayı ehlileştirmesi gerektiği düşüncesini her daim diri tutan Avrupa Birliği'nin kendisini biricik gördüğü ütopik dünyasında işlenen cinayetler, tecavüzler, hukuksuzluklar, katliamlar ve ikiyüzlülükler de hala hesaba katılmadan ahkam kesilmeye devam edildiğini gösteriyor. 

Dünyanın kendi kıtası haricindekilere yabancı kalmayı tercih eden, katliamlarına Afrika'da devam eden, sömürgeciliği ile kıtaları kurutan, 'medeniyeti götürdüğünü' iddia ettiği halkların zenginliklerini ve değerlerini ortadan kaldırmayı ve 'Avrupalı gibi olmayı' dayatan, bunu da kendisine görev addeden Avrupa uygarlığının kendisini biricik görmesi ve dünyayı hala 'imar' etmesi gerektiğini düşünmesi bencilliğinin yüzyıllardır değişmediğini kanıtlıyor.

 

HABERE YORUM KAT