1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Av. Necip Kibar’ın adının verildiği yerleşke inşaatı hızla sürüyor
Av. Necip Kibar’ın adının verildiği yerleşke inşaatı hızla sürüyor

Av. Necip Kibar’ın adının verildiği yerleşke inşaatı hızla sürüyor

Özgür-Der heyeti Halep’e bağlı Meşhed Ruhin bölgesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında 400 evden oluşacak Necip Kibar Yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

28 Aralık 2020 Pazartesi 01:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Kış yardımı kampanyası çerçevesinde İdlib bölgesini ziyaret eden Özgür-Der yöneticileri farklı bölgelerde bazısı tamamlanmış, bazısı ise devam etmekte olan briket ev inşaatlarını yerinde gözlemledi. Bu çerçevede kısa bir süre önce vefat eden Av. Necip Kibar’ın isminin verildiği ve yapımına yakın zamanda başlanan kampta da incelemelerde bulunuldu.

Türkiye sınırına yakın bir yerleşim yeri olan Atme’ye bitişik ve Halep’e bağlı olan Meşhed Ruhin’de Necip Kibar’ın adı verilen kampta evlerin yapımı sürmekte. 2 kısım halinde planlanan kamp biri 160, diğeri 220 evden oluşuyor. Kampın bulunduğu bölge Kızılay, Deniz Feneri ve İHH’nın da çok sayıda briket ev yapımını üstlendikleri oldukça geniş bir bölge. Bölgede zemin düzenlemeleri AFAD tarafından sağlanmış.

Özgür-Der ve Fetih-Der’in birlikte yapımını üstlendiği ve Necip Kibar’ın adının verildiği kısımda yaklaşık 400 ev yapılacak. Her biri 48 metre karelik, içinde bir giriş bölümü, 2 oda, banyo ve mutfak bulunacak olan evler kalabalık nüfuslu ailelerin kalabileceği şekilde planlanmış. 48 metrekarelik evlerin maliyeti 8.000 TL olarak hesaplanmış. Bununla birlikte bir kısmında 2’şer ailenin barınacağı bu evlerin yapımına katkıda bulunmak isteyenler 4.000 TL vererek birer ailenin barınmasını da üstlenebilirler.

Kampın girişinde yapılan caminin inşaatı tamamlanmış ve şu anda içinde namaz kılınıyor.

idlib-necip-kibar-yerleskesi.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum