1. HABERLER

  2. HABER

  3. Atalay: Milleti Sokağa Çağırmak Kabul Edilemez
Atalay: Milleti Sokağa Çağırmak Kabul Edilemez

Atalay: Milleti Sokağa Çağırmak Kabul Edilemez

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay basın toplantısı düzenledi. Selahattin Demirtaş'ın güvenlik reform paketi ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştiren Atalay "Bu kabul edilemez. HDP, TBMM’de grubu olan bir partidir" dedi

10 Aralık 2014 Çarşamba 11:39A+A-

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Atalay'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Bu kabul edilemez

Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili Selahattin Demirtaş'ın sözlerini eleştiren Beşir Atalay, "Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez" dedi.

Ortalama bir aydın bile olamaz

CHP'nin MEB şurasında Osmanlıca ile ilgili alınan tavsiye kararına eleştirilerini değerlendiren Atalay "CHP eğitim şurasında alınan kararlara klışe tavırları çevresinde tepki göstermiştir. Orada bir tavsiye kararı vardır imam hatip lislerinde zorunlu olsun düz liselerde seçmeli olsun diye bir karar var bu insanlar ortalama bir aydın bile olamaz. Bu ülke ve büyük tarihin mensubu olarak bundan utanıyorum bu kadar cahillik olamaz. Ortaçağ Avrupaya özgü bir durumdur. Osmanlıca'nın Türkçe olduğunu da bilmezler Osmanlıca Türkçe'nin farklı alfabe ile yazılmasıdır. Bizim bütün klasiklerimiz Osmanlıca'dır. Tavsiye edilen bütün kitaplar Osmanlıca'dır bütün tarihimiz Osmanlıca'dır. Arşivler Osmanlıca bilmeyen onları okuyamaz. Birinci Meclis'in kararları Osmanlıca'dır. Avrupa'da ortalama bir aydın Latince öğrenir kendi medeniyet kökenini bilsin öğrensin diye. Günü birlik siyasete malzeme yapılacak konular değildir. Niye hep sığlık var dersiniz derinlik dediğiniz bunlarla oluyor. Değerli arkadaşlar diğer bir boyut şu CHP ana muhalefet partisi iktidar yarısıdır ve sorumluluk taşıması gerekir. CHP tarihi dini değerlerimizle barışıyor hissediyorsunuz sonra böyle bir konudaki tepkilerini görünce nafile diyorsunuz kodları bu değişmiyor. Tarih ve kültürle barışmaları mümkün olmuyor" dedi. 

 Büyük bir ülkenin yürüyüşü

Son haftalarda gelişen dışpolitika yoğunluğunu değerlendiren Atalay bunun büyük bir yürüyüş olduğunu vurguladı. Atalay "Son haftaların önemli konularından biri de dışpolitikadır. Türkiye bu süreç içinde çok önemli misafirler ağırladı ve önemli toplantılara katıldı. 1 Aralık'tan itibaren G20 başkanlığını aldık bu konuda önemli toplantılar olacak ve kasım ayı içerisinde de zirve olacak. Büyük bir hareketlilik olacak yıl boyu. Rusya Devlet Başkanı Putin 10 bakan ile birlikte geldi Türkiye ve Rusya arasındakai bütün stratejik anlaşmalar değerlendirildi. Başbakanımız Atina'ya gitti ve o da stratejik bir toplantıydı. İngiltere başbakanı Türkiye'deydi AB açısından önemli bir toplantıydı. Böyle büyük bir ülkenin yürüyüşü AK Parti hükümetlerinin ülkeyi büyük bir güç olarak nasıl yürüttüğünü görüyoruz. Seçimli bir yıl geliyor milletimizin için hayırlı olsun" değerlendirmesini yaptı. 

CHP belediyeleri istisnai kadrodan 150 kişi atamış

CHP'nin gündeme getirdiği sınavsız memur alımlarına ilişkin iddiaları da değerlendiren Atalay "Ben bunu basın toplantısının gündemine dahi alacak derecede önemli görmedim işin aslı şu paralel yapı CHP'ye bir liste götürdü ve CHP adeta papağanlık yapıyor. Bu boş bir dosya CHP klasiğidir özellikle Kılıçdaroğlu'nun dosyadan anlamazlar ve basınn karşısına çıkarlar dosyanın boş olduğu ortaya çıkar sonra. Hiçbir değer politika üretmeyip bunlara sarılıyorlar. Bu dosyayı CHP'ye verenlerin asıl korkusu KPSS sınavı ile ilgili yargı süreçleri var asıl telaş buradan gelecek sonuçlardır bunlar ortaya çıkacak. İşin KPSS boyutunu ÖSYM açıkladı ben de onu esas görüyorum bu süreç nasıl işliyor bunu açıkladı. Bunlar bilgisayar ortamında yayılıyor. Benim bildiğim kadar bir rakam da almadım ama bizim dönemde 600 bin üzerinde memur atanmıştır ve bunların hepsi KPSS ile atanır. Memur ihtiyacı olduğunda bunlar KPSS'ye bildirilir ve atanır burada bir müdahale söz konusu değildir. Diğer kısım 85 kişi birilerinin şeyi ile atanmış gibi gösteriliyor bunlar düzmece kamuoyuna veriyorsunuz. 12 yıllık bir iktidarız ve 85 kişilik bir liste açıklıyor ikincisi istisnai atama diye birşey vardır bunlar makamlara verilmiş atama haklarıdır bunlar KPSS ile atanmaz belediye başkanları içinde böyledir. CHP belediyeleri 150 istisnai kadrodan atamış bu doğal bir hak kendisinin iyi çalışacağı arkadaşını seçme hakkı vardır. Sayın Koç bir araştırsın bunu. Milletvekillerine verilen bir hak var 3 yardımcı atama hakkı Meclis kadarosunda sayın sözcu danışmanlarını nasıl almış. Bunlar ne ona fayda sağlar ne de bana zarar verir. Bunlar insanların demokrasiye olan güvenini sarsar" dedi. 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT