1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Askerleri Kimin Katlettiğini Söyleyemiyorlar!
Askerleri Kimin Katlettiğini Söyleyemiyorlar!

Askerleri Kimin Katlettiğini Söyleyemiyorlar!

Odatv’nin haber başlığında olduğu gibi Esedçi-Rusçu yayın organları İdlib’de TSK’ya yönelik saldırıları okuyucularına öznesiz cümlelerle duyuruyor.

27 Şubat 2020 Perşembe 11:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye ordusuyla İdlib bölgesinde Rusya ve İran destekli Esed güçleriyle yoğun bir savaş verirken içeride şebbihalaşmış siyasetçi ve medya organlarının Esedçi-Rusçu propagandaları hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda milliyetçi, orducu söylemleriyle tanınan bu çevrelerin İdlib’de TSK’ya yönelik saldırıları ya görmezden gelen bir üslup tercih ettikleri ya da iktidara yönelik bir baskı aracı olarak kullanmaya çalıştıkları görülüyor.

Türkiye ordusu mensubu askerlerin açıkça Rusya ve Esed güçleri tarafından katledildikleri bilinmesine rağmen Rusya ve Esed’in katil olduğunu bugüne kadar söyleyemeyen bu çevreler bugün de bu yalın gerçeği itiraf etmekten kaçınıyorlar.

Odatv’nin bugün İdlib’de 2 askerin can verdiği hava saldırısını haberleştirme tarzı da bu yaklaşımı yansıtıyor. Haberine “Şehitler var. Yine İdlib Yine Hava Saldırısı” başlığını atan Odatv Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasını iktibas etmekle yetinmiş ve askerlerin kim tarafından hedef alındığına dair tek bir ifade bile kullanmamış.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT