1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Aşırı Sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır”
“Aşırı Sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır”

“Aşırı Sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından açıklamada bulundu.

23 Mayıs 2019 Perşembe 00:28A+A-

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde milliyetçi ve aşırı sağcı partilerin 'güç bloğu' oluşturma iddialarına değinen Çelik, ''Avrupa demokrasisine tehdidi Asya ve Çin'den bekliyordu ama en büyük tehdit kendi içinden çıktı. Aşırı sağ Avrupa içinde büyümeye başladı. Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır'' dedi.

"İdlib’deki Saldırılar Kabul Edilemez"

İdlib’deki ateşkes ihlalleri ile ilgili de konuşan Çelik, “Mayıs ayından beri rejimin bir takım zorlamalarıyla bu ateşkesin ihlal edildiğini görüyoruz. Rejim güçleri sivil yerleşim yerleri ve okulları hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. Bu kabul edilemez. Bu İdlib muhtırasının rejim tarafından sabote edilmeye çalışıldığına dair bir tablodur. İdlib’te sükunetin yeniden sağlanması için bir çalışma gurubu kurulması önerilmişti. Bu çalışma gurubunun ilk toplantısı 16-17 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşmiş oldu. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalar sürecek” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum