1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankara’da Müslümanlar bayramda Gazze için bir araya geldi
Ankara’da Müslümanlar bayramda Gazze için bir araya geldi

Ankara’da Müslümanlar bayramda Gazze için bir araya geldi

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun çağrısıyla Hacı Bayram Veli Camii önünde Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

12 Nisan 2024 Cuma 16:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Filistin Dayanışma Platformunca bayramın üçüncü gününde cuma namazı sonrası Filistinli şehitler ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit olan üç oğlu ve torunları için gıyabi cenaze kılındı.

Hacı Bayram Veli Camii önünde yapılan eylemde, platform mensupları bayramlaştı.

Gazze direnişinin selamlandığı eylemde basın açıklaması ve dua yapıldı.

Platform adına Yedi Hilal mensubu Ahmet Salih Güllü’nün yaptığı basın açıklamasının metni:

Elhamdülillahi rabbil âlemin. Vessalatü vesselamü âla rasulina muhammedin ve âla alihi ve sahbihi ecmaîn.

Değerli dostlar; Gazze’deki soykırım ve bütün yoksunluklara rağmen şanlı direniş

190. gününü geride bırakıyor. Gazze, direnişiyle onurlu ve aziz…

Gazze, direnişiyle, şahadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya, diriltmeye devam ediyor.

Nitekim, Filistinli imam Mahmut Hasanat hutbeye çıkarak; “30.000 tane şehidin, 70.000 tane yaralının, 100.000 tane sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur konuşmasam ne olur, kamet getirin de namazımızı kılalım” dedi ve hutbeden indi.

İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu ilk günden beri Gazze direnişinin yanında saf tutmuş ve ilk gün ne dediyse bugün de aynı konumda ve aynı noktada kararlılıkla mücadelesini devam ettirmektedir.

Basın yayın organları tarafından ortaya koyulan sayısız eylem ve etkinliğe yeterince yer verilmemiş olsa da Platformumuz kararlılığından asla vazgeçmemiştir.

Bizler, biz sussak da tarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecektir. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecektir. biiznillah.

Ne Gazze’de ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız.

Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşaallah.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak 7 Ekim’den bu yana Katil Siyonist İsrail ile ticaretin sona erdirilmesine ilişkin devletimizden sürekli olarak somut adımlar atılmasını talep ettik. Sadece basın açıklamalarımızda yer vermekle kalmadık. Mecliste tüm siyasi partilere bu konuda ziyaretlerde bulunarak bu konuya her yönüyle dikkat çektik. Bu aşamada İsrail’e İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. Ancak biliyoruz ki bu somut adım, “Neden Basın Açıklaması yapıyorsunuz? Neden Yürüyüş Yapıyorsunuz?” diyerek yapılan kardeş katliamını, soykırımı görmezden gelenlere büyük bir cevap niteliğindedir.

Bu aşamada İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların feshedilmesi, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması ve yaptıkları ticaret ile soykırıma ortak olanların yargılanması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz.

Uluslararası mahkeme kararlarının uygulanmasını teminen, derhal ateşkesin sağlanması, Filistin topraklarında İsrail terör örgütünün denklemde olmadığı tek bir Filistin devletinin tanınması ve ambargo uygulamalarının derhal başlatılması için üye devletlere çağrıda bulunuyoruz.

İdarecilerden inkâr ve tevil yoluna gitmeden gerçekleri olduğu gibi açıklamalarını, doğruyu bildikten sonra gereğini yapacağı konusunda bu millete güvenmelerini, böyle yaptıklarında kendi güvenilirliklerini de korumuş olacaklarını hatırlatıyoruz.

Biz ne kadar başta devletimiz olmak üzere tüm dünya devletlerine İsrail’i yalnızlaştıracak taleplerimizi yinelesek de Ümmet coğrafyasından da bir talebimiz var.

Devletlerin İsraille ticareti kesmesi ne kadar elzem, gerekli ve önemli ise ümmetin de İsraille ve İsraile yardım eden şirketlerle ticareti kesmesi de bir o kadar elzemdir, gereklidir, önemlidir.

Basında Sosyal medyada İsraille ticaretin kısıtlanması gündemde yerini korusa da Ümmetin İsraili ve İsraile yardım eden şirketleri boykot etmedikçe devletlerin alacağı her türlü kısıtlama ve sonlandırma kararı beyhude kalacaktır.

Bizler Siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz. Tüm ümmeti de buradan boykot silahını kuşanmaya davet ediyoruz.

Rasulullah sallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez.”

Unutmayın ki müslüman kardeşin kanı hiçbir şeyden ucuz, hiçbir şekilde mübah değildir.

İdarecilerin Gazze için gösterdikleri çabaların farkında olunmasına rağmen, yaşanan acıların yüreklerini kanattığı, İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik yapılan gösterilerde, toplantı ve gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyor, böylesi vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz.

Son olarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin oğulları ve torunları katil İsrail saldırılarında şehit olması nedeniyle platform olarak sayın Haniye’ye baş sağlığı diliyor, saldırılarda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu vesile ile Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak tüm mazlumlardan yana olduğumuzu, Filistin’den Gazze’den yana olduğumuzu, kanımızın son damlasına kadar zalimlere karşı olduğumuzu, yer yüzünde hiç fitne kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi tekrarlıyoruz.

Bizler Allah’ın askerleri olmaya devam edeceğiz. Allah'ın dininin yardımcıları olacağız inşallah.

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-29-23.jpeg

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-28-19-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-28-19.jpeg

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-28-18-1.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum