1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Anaokulu değil sanki Kemalist misyonerlik okulu!
Anaokulu değil sanki Kemalist misyonerlik okulu!

Anaokulu değil sanki Kemalist misyonerlik okulu!

Sabah gazetesinin ihbar hattına gelen görüntülere göre "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" etkinliği için sahnelenen gösteriyle anaokulunda eğitim alan çocuklara İslamofobi aşılanmaya çalışıldı.

24 Aralık 2021 Cuma 11:18A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Maltepe'de bulunan özel bir anaokul'da kayda alınan görüntüler 29 Ekim tarihli olsa da oldukça tepki çekti. İslam nefretinin küçük çocuklara objeler ve yanlış tarihi anlatılarla aktarılmaya çalışıldığı olaya veliler tepki gösterdi. 

Kemalist çarpık tarih anlayışı ile İslam düşmanlığı içeren unsurların kullanıldığı oyunda küçük çocuklara "eşitlik ve laiklik" kavramları zerk edilmeye çalışıldığı görülüyor.

Çocukların etrafında ayin yaparcasına dönen çarşaf giymiş laiklerin İslam düşmanlığını çocuklara, "Kadınlar okula gidemiyordu" söylemiyle aktarmaya çalıştığı anlar ve arka planda öğretmenin "Kadınların hiç hakkı yoktu" söylemine sarıldığı kayıt hakkında konuşan bir veli,

"Tavsiye üzerine çocuğumu buraya kaydettirdim. Eşim bana bu görüntüleri gönderdi. İzleyince şoka girdim. Anaokulu değil, resmen misyonerlik okulu. Yapılan etkinlikte tarihi gerçekleri yanlış aktarıp padişahlara iftira atıyorlar. Görüntülerde Osmanlı'yı karalayan ise okulun sahibi Hikmet Dolun Binzinger'di.

3-4 yaşındaki bu çocuklara bu şekilde korku dolu, yalan yanlış, beyin yıkama formasyonuyla tarih anlatılması doğru mu? Görüntüleri gördükten sonra çocuğumla konuştum. Çocuğuma da, 'Çarşaf giyen insanlar nasıl insanlar?' diye sordum. Çocuğum 'Kötü insanlar' cevabını verdi. Avukatımla görüştüm, suç duyurusunda bulunacağım." ifadelerini kullandı. 

Kemalist öğretmenin arka planda geçmişe dönük çarpık bir tarihi aktardığı görülen video kaydında, Mustafa Kemal portresinin yine baş uçta olduğu ve çarşaf giymiş kişilerin sessizce etrafta dolaşmalarının çocukları korkuttuğu görülüyor.

Anaokulunun da 2015'te CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan Hikmet Dolun Binzinger'in olduğu iddia edildi. 

MEB'in konu hakkında bir işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Açıkça İslam nefreti üzerine kurulu bir tarih anlatımını benimseye Kemalistlerin takındığı bu tutum hakkında soruşturma açılması bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum