1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Anadolu Ajansı ABD işgalinin suç ortaklarını mı pazarlıyor?
Anadolu Ajansı ABD işgalinin suç ortaklarını mı pazarlıyor?

Anadolu Ajansı ABD işgalinin suç ortaklarını mı pazarlıyor?

AA Farsça masası işgalin işbirlikçilerinin ağzından Taliban hakkında asılsız iddialarda bulunuyor.

24 Ocak 2024 Çarşamba 21:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Anadolu Ajansı Farsça masası, Taliban öncesi rejim diplomatlarından Aziz Ahmed Bariz ile yaptığı röportajda Bariz, Taliban’ın “vekil güç” olduğu iftirasını atıyor. 

Ahmed Bariz, Afganistan’da ABD ve Nato güçleriyle 20 yıldan fazla savaşan Taliban’ın kimin adına savaştığının belli olmadığını söyleyerek vekil güç olduğu iftirasını atıyor. Taliban öncesi ABD’nin kuklası konumundaki bir hükümetin diplomatında hakkaniyetli ve tutarlı değerlendirmeler beklemiyoruz elbette fakat Anadolu Ajansı gibi bir kurumun röportaj yapacak başka uzman bulamamış gibi ABD’nin Afganistandaki kalıntılarını uzman olarak takipçilerine servis etmesi eğer kasıt yoksa bile vahim bir hata olarak değerlendirmek gerekir. 

Röportajın devamında, Ahmed Bariz, Taliban ile Deaş arasında fark olmadığını da iddia ediyor. Hükümete geldiği günden bu yana Afganistan’da huzur ve güvenliği sağlayan ve Deaş gibi örgütlerle mücadele de azami çaba harcayan Taliban’ı karalama kampanyasına AA’nın da katılması kabul edilebilir bir durum değil.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum