1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amerikalılar Silahlanıyor
Amerikalılar Silahlanıyor

Amerikalılar Silahlanıyor

ABD'nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde 14 kişinin silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından kentte silah satışları yüzde 50 arttı. Ülkede nüfusun çoğunun Cumhuriyetçi olduğu eyaletlerde de yüzde 30'ları aşan artış söz konusu.

10 Aralık 2015 Perşembe 13:35A+A-

Obama yönetimi ABD'de silah satışlarının kontrol altına alınması için çağrılarını yinelese de ülkede silah satışları yükselişte. 14 kişinin hayatını kaybettiği San Bernardino saldırısının ardından yerel silah mağazaları satışların yüzde 50 arttığını söylüyor.

Amerikalı Silah Sahipleri adlı derneğin sahibi Sam Parades siyasetçilerin silah satışına kontrol çağrılarına meydan okuyarak “Siyasetçiler bu tür olayların ardından kanunlara saygılı silah sahiplerinin haklarını kısıtlamaya çalışıyorlar.” dedi.

Iowa'da da en büyük silah mağazası Rangemasters'da da satışlar yüzde 30 fırladı. Mağaza sahipleri müşterilerin özellikle tabanca satın aldığını beirtti.

Royal Nachno Kerchee adlı silah talim eğitmeni de özellikle 20'li yaşlardaki kadınların silah satın almaya başladığını söyledi.

Ülkede bazı eyaletler silah sahibi olması için müşterilerin sicili inceleniyor. New York Times'a göre bu yıl ucuzluk günü olarak bilenen Black Friday'da 185 bin 345 kişi sicil taramasından geçti.

Bu da geçen yıla göre yüzde 5 artış anlamına geliyor.

Ancak sadece bir günlük satışa ait bu sayı, sadece tüm silah sahiplerinin yüzde 60'ını temsil etmiyor. Ruhsatsız silah sahiplerinin oranının da yüzde 40 civarında olduğu tahmin ediliyor.

AFP, Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum