1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Amerikalı Askerler, Irak Kara Saldırısında (FOTO)
Amerikalı Askerler, Irak Kara Saldırısında (FOTO)

Amerikalı Askerler, Irak Kara Saldırısında (FOTO)

İşgalci Amerika, IŞİD bahanesiyle Irak’ın batısındaki Anbar Eyaleti’ne asker göndererek karada da saldırı harekatına geçti.

11 Kasım 2014 Salı 13:19A+A-

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Elissa Smith, ‘Elli kadar askerin, Irak güçlerini destekleme kapsamında bilgi ve yardım sunmak için kullanılabilirliğini öğrenmek için Esed Hava Üssün’ü ziyaret ettiklerini vurgulayabilirim’ dedi.

Elissa Smith, çölün ortasında bulunan hava üssüne gönderilen askeri gücün bölgede Sünni aşiretlere silah verme yetkisine sahip olmadığını bildirdi.

Smith, ‘Amerika birlikleri bölgedeki aşiretleri silahlandırmıyor. Bu Irak hükümeti ve ordusunun yetkisinde’ ifadesini kullandı.

Yeni gönderilecek askerlerle birlikte Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısı 3 bini geçmiş olacak.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Irak'a gönderilecek yeni askeri personelin bu ay gitmeye başlayacağını söyledi.

Kirby, Irak güçleriyle birlikte kurulması planlanan iki saldırı merkezinden birinin Anbar vilayetinde oluşturulacağını, diğerinin de Bağdat bölgesinde olacağını da ekledi.

Kirby, ABD Merkez Komutanlığı'nın, Irak genelinde birçok merkez kuracağını ve bu merkezlerde koalisyon ortaklarının da Amerika askeri personeline iştirak edeceğini belirtti. . Kirby, 700 civarında askerin koalisyon ülkelerinden geleceği söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Irak ve Suriye'deki saldırılar için ABD Kongresi'nden 5,6 milyar dolar bütçe talep edileceği belirtildi.

1403758439_abd_asker.jpg

amerika_resmen_yeniden_irakta_1403757159_6355.jpg

amerikali-danismanlar-promo.jpg

images-002.jpg

amerikanin_irak_isgali_021-600x330-001.jpg

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT