1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'dan Suriye'ye 7 TIR İnsani Yardım Gönderildi
Amasya'dan Suriye'ye 7 TIR İnsani Yardım Gönderildi

Amasya'dan Suriye'ye 7 TIR İnsani Yardım Gönderildi

Amasya Merkez ile komşu Merzifon, Havza, Erbaa, ilçelerinin İHH Gönüllüleri ile müşterek yürüttükleri Suriye’ye yardım organizasyonu ile 7 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

15 Haziran 2014 Pazar 19:57A+A-

İHH Amasya Temsilciliği ile Hızır-Der’in, Amasya Merkez ile komşu Merzifon, Havza, Erbaa, ilçelerinin İHH Gönüllüleri ile müşterek yürüttükleri Suriye’ye yardım organizasyonu ile,  duyarlı halk kesimleri ve işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 7 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, Merzifon İHH Gönüllülerince toplanan 2 tır, Havza İHH Gönüllülerince toplanan 2 tır, Erbaa İHH Gönüllülerince toplanan 1 tır ve Amasya Merkezde toplanan 2 tır olmak üzere toplam 7 tır insani yardım malzemesi; İHH Hatay Reyhanlı Suriye Yardımları Koordinasyonları Merkezi aracılığıyla, Yardım tırlarının 5’i Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından, 2’si ise Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından geçirilerek, İHH Partneri olan Suriye Yardım Kuruluşlarınca bizzat Suriye içindeki mağdur halka ulaştırılacak.

Merzifon, Havza ve Erbaa İHH Gönüllerince teşkil edilen tırlar 14 Haziran 2014 Cumartesi Öğle Namazını müteakip, İHH Gönülleri ve duyarlı halkımızın katılımıyla yapılan basın açıklaması ve duanın ardından Amasya’ya gönderildi.

Amasya’da bir araya getirilen ve 185 ton un, 2 ton makarna, 500 kg kuru gıda, 100 adet battaniye,  250 kg zeytin, 50 adet hasta bezi ile 150 adet ikinci el ortopedik yatağın bulunduğu 7 tır insani yardım malzemesi, 15 Haziran 2014 Pazar günü Öğle namazını müteakip, organizasyonu gerçekleştiren derneklerin yetkilileri ve konuya duyarlı halkımızın katılımıyla yapılan basın açıklaması ve duanın ardından yerlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım malzemelerinin intikal ve teslimatında Amasya İHH Amasya Temsilcisi Serdal BENLİ ile İHH Gönüllüsü Serkan AKIN’da hazır bulunacak.

amasya-20140615-01.jpgamasya-20140615-02.jpg

amasya-20140615-04.jpgamasya-20140615-05.jpgamasya-20140615-06.jpgamasya-20140615-07.jpgamasya-20140615-08.jpgamasya-20140615-09.jpgamasya-20140615-10.jpgamasya-20140615-11.jpgamasya-20140615-12.jpgamasya-20140615-13.jpg

Konu ile ilgili olarak yardım kampanyasını organize eden İHH Amasya Temsilciliğince şu açıklamada bulunuldu.

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Bilindiği gibi mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı Mart 2011’de başlattığı kıyam 4. Yılına girmiş durumda. Bu kıyam sürecinde Esed rejiminin insanlık dışı saldırılarına, tecavüzlerine, katliamlarına maruz kalan mazlum Suriye halkı, şimdiye değin çocuk ve kadınlarında bulunduğu en az 170 bin kayıp vermiş durumda.

Bu zulümler ve kayıpların yanında, 4 milyon kişi Suriye dışında, 6 milyon kişi ise Suriye içinde muhacir konumunda düşmüş durumda ve bunların tahminen 1 milyonu Türkiye sınırları içindeki kamplarda ve şehirlerde bulunmakta.

Suriye içinde özellikle direnişçilerin denetiminde kalan bölgede kalan halkın durumu, Esed çetelerinin ambargosu ve savaş şartları nedeniyle gün geçtikçe zorlaşmakta.

Her ne kadar Türkiye’deki devletçe kurulan kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların durumu iyi ise de, Suriye içinde kalan halkın durumu içler acısı. Salgın hastalıkların yayılma tehlikesi gösterdiği, yaralı ve hastaların ilaçsızlıktan telef olduğu, çocukların açlık ve gıdasızlıktan göz göre göre öldüğü insani bir dram söz konusu Suriye’de. Öyle ki, zaman zaman açlık nedeniyle kedi eti yemeye fetva verildiği ve zaruret içinde olan insanların kedi ve köpek eti yediği haberleri yansıyor medyaya.

İHH Amasya Temsilciliği olarak, başta Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği olmak üzere diğer duyarlı STK’larla beraber direnişin ilk gününden bu güne kadar mazlum Suriye halkının yanında olduğumuz gibi, Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için, Amasya’daki  konuya duyarlı STK’lar ile Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova ve Suluova İlçeleri İHH gönüllüleri ile  gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonları vasıtasıyla şu ana kadar 15 tır insani yardım malzemesi ile Suriye halkının yaralarına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, Merzifon İHH Gönüllülerince toplanan 2 tır, Havza İHH Gönüllülerince toplanan 2 tır, Erbaa İHH Gönüllülerince toplanan 1 tır ve Amasya Merkezde toplanan 2 tır olmak üzere toplam 7 tır insani yardım malzemesini, İHH Hatay Reyhanlı Suriye Yardımları Koordinasyonları Merkezi aracılığıyla, bizzat Suriye içindeki mağdur halka ulaştırmayı amaçlıyoruz.

Suriye yardımlarımız, Suriye halkının mağduriyeti bitene kadar devam edecek oyup, duyarlı halkımızın Ramazan ayındaki zekat, sadaka ve her türlü yardımları ile Kurban Bayramında imkanı olanların birer kurbanda Suriye için bağışlamasını bekliyoruz. Bu süreçte yapılan yardımlarla, inşallah Kurban bayramından sonra tekrar bir yardım konvoyu göndermeyi planlıyoruz.

Bu organizasyonda bizimle beraber yoğun çaba gösteren Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile İlçelerdeki İHH Gönüllülerimize ve kampanyaya destek veren halkımız ile işadamlarımıza yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyor; yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Serdal BENLİ

İHH Amasya Temsilcisi

SURİYE VE TÜM İSLAM ALEMİ İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin. Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden ve her şeyin hesabını soracak olan ancak sensin. Bizleri senin yücelik ve kudretinin, her şeye gücünün yettiğinin, her an bizi gözetlediğinin ve amellerimizi kaydettiğinin idrakine varanlardan ve bu idrakle yaşayanlardan eyle.

Rabbimiz!

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan Suriye Müslümanlarına desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek ve desteğimizin maddi boyutu olan 2 tır yardım malzemesini yola çıkarmak için toplandık. Bu amelimizi salih ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimince acımasızca katledilen 170 bin çocuk, kadın ve erkeğin şehitliklerini kabul ve mübarek eyle ve onları vaad ettiğin Firdevs cennetleriyle ödüllendir.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçilerince yurtlarından çıkartılan, açlık ve yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencehanelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabır ve kurtuluş nasip eyle. Onların gaziliklerini kabul ve mübarek eyle ve bu amellerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçilerince yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Suriye’deki kardeşlerimizin mücadelelerini açık ve kesin bir zafere kadar sürdürmelerine yardım eyle. Onların ayaklarını haklı mücadeleleri üzere sabit kıl ve onlara açık bir zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Şu anda Irak’ta ortaya çıkan gelişmelerin mazlumların ve Müslümanların lehine sonuçlanmasını, haklı ve senin yolunda olanların başarıya erişmesini, Iraklı kardeşlerimizin her zulüm, haksızlık, işkence ve katliamdan kurtularak esenliği erişmesini nasip eyle.

Rabbimiz!

Doğu Türkistan’da Çin zulmüne karşı direnen, dinlerini ve yurtlarını korumak için her türlü tehlikeyi göze alan, işkence ve katliamlara uğrayan kardeşlerimize de yardım eyle, onlara hür ve İslami Türkistan’ı tesis etmelerini nasip eyle.

Rabbimiz!

Rabbimiz Mısır’da, Keşmir’de, Arakanda, Doğu Afrika’da ve dünyanın dört bir yanında, sadece Müslüman oldukları için, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve Allah yolunda mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü’minlere ve mücahidlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri sabır ve başlarına gelen musibetlere katlanabilecekleri tevekkül nasip eyle.

Rabbimiz!

Senin yolunda cihad edenlere, yurtlarından sürülenlere, işkence ve eziyete uğratılanlara, şehit edilenlere ecirlerini eksiksiz ver. Onların senin dinini yaşama ve yaşatma uğrundaki bu şahitliklerini ve şehitliklerini kabul et ve bereketlendir.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında; her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi kıl. İslam düşmanlarının, hainlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut bizleri.

Rabbimiz!

Ümmetin zorlu imtihandan geçirildiği bu zorluk günlerinde hepimize yardım et. Ayaklarımızı hak üzere sabit kıl, bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verme ve sonsuz cennete  kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

Subhane rabbike rabbil izzeti amme yesifun, ve selamun alel murselin, velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum