1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Amacınız Ne, Rusya’ya Malzeme Sağlamak mı?
Amacınız Ne, Rusya’ya Malzeme Sağlamak mı?

Amacınız Ne, Rusya’ya Malzeme Sağlamak mı?

​​​​​​​Yeni Şafak’ın manşetten verdiği saçma sapan “Türkiye’yi kana bulayacak HTŞ’li teröristler” haberi neye hizmet ediyor?

13 Haziran 2020 Cumartesi 13:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya, Esed rejimi ve onlarla aynı paralelde faaliyet gösteren tüm çevrelerin Suriye’de işgale ve zulme karşı mücadele eden direnişçileri terörist olarak yaftalama çabaları bilinen bir siyaset. Bu siyasetin takipçileri Suriye’deki mücahit grupları mahkum ederken, aynı zamanda Türkiye’yi de terör hamiliğiyle suçlamaktalar. Aynı minvalde bu yapıların eninde sonunda Türkiye’yi de hedef alacakları tehdidini dillendirmekteler.

Bu çevrelerin en temelde amaçları direnişi mahkum etmek ve direnişe destek verilmesini engellemek. Bu yüzden söylemleri, propagandaları anlaşılabilir bir şey.

Ama hem Suriye’de rejimin zulmüne ve rejimin yanında yer alan işgalcilere karşı olup aynı zamanda bunların tezlerini doğrulayacak, propagandalarına katkı sağlayacak yayınlar yapanların tutumunu anlamaksa mümkün değil.

İşte Yeni Şafak bugün manşetten verdiği bir ‘haber’le bu akıldışı tutumun bir örneğini sergilemiş. Adana’da HTŞ’yle irtibatlı olmak iddiasıyla polisler tarafından gözaltına alınıp bilahare mahkemece tutuklanan bir kişinin yakalanmasa Türkiye’yi kana bulayacağı iddiasında bulunulmuş.

Peki, bu iddiayı destekleyecek ne var? Habere baktığımızda bahsi geçen şahsın cep telefonunda Suriye’de çekilmiş ve bomba yapımını gösteren görüntüler çıktığı ifade edilmekte, hepsi bu kadar!

Suriye’de halen bir savaş sürmekte, burada savaşan insanların bomba yapımı ve benzeri görüntülere sahip olmasında garipsenecek bir şey yok. Cep telefonunda bulunduğu iddia edilen birtakım görüntülerden hedefin Türkiye’yi kana bulmak olduğu sonucunun nasıl çıkarıldığı ise muamma.

Ortada epeyce bir abartma olduğu açık. Bu polis içinde kötü niyetli birilerinin işi olabileceği gibi, işgüzarlık kaygısının ortaya çıkardığı bir durum da olabilir. Her halükarda iddiayı destekleyecek bir şey sunmadan böyle manşetler atılmasının yanlışlığıysa tartışılmaz.

Tamam objektif habercilik, haksızlık yapmama vb. endişeler son zamanlarda pek kaale alınmıyor, ama hiç olmazsa yapılan haberin düşmanlara malzeme teminine dönüştüğünü görmek ve biraz daha dikkatli ve insaflı olmak gerekmiyor mu?

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum