1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Amacımız Astana Sürecindeki Esasların Eksiksiz Uygulanması”
“Amacımız Astana Sürecindeki Esasların Eksiksiz Uygulanması”

“Amacımız Astana Sürecindeki Esasların Eksiksiz Uygulanması”

Milli Savunma Bakanı Akar, “Amacımız, Astana sürecindeki belirlediğimiz esasların eksiksiz ve aksaksız uygulanmasını, oradaki insanların da rahat ve huzur içerisinde evlerine dönmelerini sağlamak.” dedi.

30 Ağustos 2018 Perşembe 16:57A+A-

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’daki mevkidaşı Sergey Şoygu ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan bir gazetecinin, İdlib’de gelinen son duruma ilişkin sorusu üzerine, Suriye’nin kuzeyinde güvenliğin ve istikrarın sağlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

AA’da yer alan habere göre bu konudaki görüş alışverişini devam ettirdiklerini aktaran Akar, İdlib dâhil barışın ve huzurun her tarafa yayılması, oradaki insanların güven içerisinde yaşaması, insani yardım faaliyetlerinin sürdürülmesi ve herhangi bir şekilde Türkiye’ye doğru göçün meydana gelmemesi için çalışmaların devam ettiğini ve karşılıklı anlayış içerisinde temasların sürdüğünü dile getirdi.

Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefon görüşmesine ilişkin, “Gayet yapıcı, pozitif görüş alışverişinde bulunduk. İdlib dâhil çeşitli konularda görüşlerimizi paylaştık.” ifadesini kullandı.

İlerleyen günlerde daha somut adımlar atmak suretiyle İdlib dâhil Suriye’nin kuzeyindeki amaçlarına ulaşıp, oradaki bölgenin daha sakin, güvenli ve istikrar içerisinde olmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Akar, “Amacımız, Astana sürecindeki belirlediğimiz esasların eksiksiz ve aksaksız uygulanmasını, oradaki insanların da rahat ve huzur içerisinde evlerine dönmelerini sağlamak. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Uzlaşı yakın mı?” sorusuna ise Akar, “Temaslarımız sürüyor. Gayet yapıcı, pozitif yaklaşımlar içindeyiz. Çözüm bulmak, taraftarların tatmin olacağı çözümü ortaya koymak için herkes büyük bir ciddiyetle ve samimiyetle çalışmalarını sürdürüyor.” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT