1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Amaç ne? Diyarbakır halkını kışkırtmak mı? 
Amaç ne? Diyarbakır halkını kışkırtmak mı? 

Amaç ne? Diyarbakır halkını kışkırtmak mı? 

Diyarbakır'da açılacak Hatıra Ormanına Devlet Bahçeli'nin isminin verileceğinin ifade edilmesi ne anlama geliyor? 

10 Ocak 2022 Pazartesi 13:21A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı,  Diyarbakır için tarihsel bir öneme sahip olan Kırklar Dağı'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adına hatıra ormanı oluşturacağını açıkladı.

MHP’nin böyle bir şeye hakkı olabilir tabi ama bu adımın Diyarbakır halkı tarafından nasıl karşılanacağı ise oldukça şüpheli. Netice olarak Türk milliyetçisi bir siyasetçinin adının Kürtler için merkezi bir öneme sahip olan bir şehirde kullanılması gerginliğe sebep olacaktır.

Devlet Bahçeli eğer ki Cumhuriyet tarihinin inkar ve asimilasyon politikalarına karşı ufak da olsa bir tavır göstermiş olsaydı işler değişirdi ama öyle bir durum söz konusu değil. Bahçeli geçmişteki kadar milliyetçi...

Aksini düşünürsek bu durumunun birilerini rahatsız etme ihtimali de ortaya çıkacaktır. Türkler için sembolik değere sahip olan bir bölgede Kürt milliyetçisi bir siyasetçinin adının yaşatılması da her halükarda provokatif bir adım olacaktır.

Sonuçta Devlet Bahçeli, Diyarbakır’dan oy bile alamayan bir siyasi partinin lideri. O halde Diyarbakırlıların atılan bu adımın sebebini sorgulama hakkı da olacaktır!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum