1. HABERLER

  2. HABER

  3. Altan Tan da Suriye Direnişini Karaladı
Altan Tan da Suriye Direnişini Karaladı

Altan Tan da Suriye Direnişini Karaladı

Altan Tan da Suriye direnişini karalama kampanyasına katılmış bulunuyor.

14 Mart 2013 Perşembe 18:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye direnişini ısrarla Türkiye politikası üzerine oturtup oradan karalamaya çalışan Kürt milliyetçi korosuna Altan Tan da katkıda bulunuyor.

Müslümanlar ilk defa Suriye’ye gitmiyorlar. Bugüne kadar dünyanın pek çok bölgesine İslami mücadeleye katkı amacıyla pek çok Müslüman gitti ve bunların bir kısmı da şehit oldu. Altan Tan bütün bunlardan habersiz mi? 

***

İşte AA’nın geçtiği haber:

BDP'li Altan Tan, Diyarbakır ve Bingöl'den bazı gençlerin Suriye'ye çatışmaya götürüldüklerine yönelik iddialar olduğunu, bunların araştırılması gerektiğini söyledi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili ciddi endişeler olduğunu belirterek, uzun süreden beri değişik ülkelerden gelen çete ve silahlı güçlerin Ceylanpınar üzerinden Suriye'nin Serekaniye ve Ra’sul Ayn kasabasına geçtikleri ve orada eylemlere karıştıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinden 9-10 gencin bu çatışmalara götürüldüğü bilgisini aldıklarını kaydeden Tan, bunlardan 4-5'inin hafta içinde izinli olarak Hani'ye döndükleri, Suriye'de öldürülen birinin cenazesinin getirildiği, Bingöl'den 60'a yakın gencin de götürüldüğüne dair söylentiler olduğunu anlattı. Ailelerin ciddi şikayetleri olduğunu ifade eden Tan, şöyle konuştu:

"Giden gençlerin kimliğini gizli tutuyor ve sahte kimlikle gittiği söyleniyor. Hükümete çağrıda bulunuyoruz; böyle bir şey söz konusu mudur, değil midir? Bu olayların aslı nedir? Özellikle de Zazaca konuşan gençler üzerine ciddi bir çalışma söz konusudur. Bu gençler dini inançlarından, kısmen de kendilerine tanınan maddi imkanlarından dolayı bir şekilde devşirilip götürülmektedir. Hükümet bu konuda da sessizliğini sürdürmektedir. Hani'deki bir gencin ölümü ve Bingöl'de 5 gencin orada hayatını kaybettiği noktasında ailelerine ulaşan bilgiler, bu söylentileri ayyuka çıkarmış durumdadır. Doğrudur, yanlıştır, azdır, çoktur, ne kadar varsa bilgi verilmeli. Konunun ciddi şekilde tartışılmasını ve konuşulmasını istiyoruz. Gençlerimizin bir macera peşinde, dini inançları istismar edilerek hayatlarını kaybetmelerini istemiyoruz. Hükümet'e, Başbakan'a, İçişleri Bakanı ve bakanlara çağrımız, gelin bu konuyu, verdiğimiz araştırma önergesine olumlu oy vererek tartışalım, açıklığa kavuşturalım."

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum