1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya’da Ülkü Ocakları’nın yasaklanması talebi meclise geliyor
Almanya’da Ülkü Ocakları’nın yasaklanması talebi meclise geliyor

Almanya’da Ülkü Ocakları’nın yasaklanması talebi meclise geliyor

Almanya'da muhalefet partilerinin Ülkücü Hareket'in yasaklanması talebine koalisyon ortaklarından da destek geldi. Almanya'da hükümeti oluşturan Hristiyan Birlik partileri ve SPD de konuyu meclise taşımaya hazırlanıyor.

15 Kasım 2020 Pazar 01:54A+A-

Avrupa'da daha çok Bozkurtlar adıyla tanınan Ülkücü Hareket'in yasaklanması konusundaki tartışmalar büyüyor. Fransa'da ay başında hükümetin yasakladığı ülkücülerin Almanya'da da yasaklanması için muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti bir girişim başlatmış, ayrıca hükümet ortağı partilerle de konuyla ilgili temasa geçmişlerdi.

Şimdi ise Alman hükümetinin ortakları Hristiyan Birlik partileri ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) de olası bir yasak kararının, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından incelenmesi için kendi teklifini hazırladıkları bildirildi. DW Türkçe'nin ulaştığı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) kaynakları, ülkücülerin Almanya'da yasaklanması teklifini önümüzdeki hafta Perşembe günü Federal Meclis'e sunacaklarını aktardı.

CDU ile Hristiyan Sosyal Birlik'ten (CSU) oluşan Hristiyan Birlik Federal Meclis Grubu'nun, koalisyon ortağı SPD ile ortak bir teklif üzerinde istişare ettiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum