1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya, İdam Kararlarının Kaldırılmasını Ümit Ediyor
Almanya, İdam Kararlarının Kaldırılmasını Ümit Ediyor

Almanya, İdam Kararlarının Kaldırılmasını Ümit Ediyor

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, Mısır'da Mursi’ye verilen idam cezasının hukuk devleti ilkelerine uygun olmadığı yönünde kuşkuların bulunduğunu belirterek, cezanın kaldırılmasını ümit ettiklerini bildirdi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 20:01A+A-

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Alman hükümetinin Mısır’da görevinden darbeyle uzaklaştırılan Mısır halkı tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam cezasının onanmasını "şaşkınlıkla karşıladığını” belirtti.

“Yargılamaların Hukuk Devleti Gereksinimlerini Karşılaması Lâzım”

Alman hükümetinin her koşulda ve ilke olarak idam cezasını reddettiğini hatırlatan Seibert: “Biz bu cezayı insan onuruna uygun görmüyoruz. Dünya çapında bu cezanın kaldırılmasından yanayız. Bundan bağımsız olarak Alman hükümeti tüm yargılamaların hukuk devletinin gereksinimlerini karşılaması gerektiği görüşünde. Burada bunun böyle olmadığı yönünde kuşkular var.” dedi.

“Alman hükümeti eski Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen cezanın temyiz davası kapsamında kaldırılmasını ümit ediyor.” ifadesini kullanan Seibert, konunun iki hafta önce darbeci Abdulfettah es-Sisi'nin ziyaretinde de ele alındığını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT