1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Allah Resulü (sav) şimdi mi aklına geldi?
Allah Resulü (sav) şimdi mi aklına geldi?

Allah Resulü (sav) şimdi mi aklına geldi?

Darbeci Sisi'den Mısır halkına ekonomik kriz tavsiyesi: Peygamber yaprak yemişti

24 Mayıs 2022 Salı 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’da kanlı darbenin lideri olan Sisi 2013 senesinden beri Mısır halkına zulüm ediyor. Darbeyi destekleyen ülkelerin desteğine rağmen zaten zar zor ayakta duran Mısır ekonomisini yerle bir eden Sisi rejimi bir de utanmadan Allah Resulü (sav) örnek göstererek tavsiyelerde bulunuyor.

Gıda fiyatlarının artmasının halk içerisinde bir tepkiye neden olmayacağını söyleyen darbeci Sisi, "Mısırlılar, Hz. Muhammed ve sahabelerinin ambargoya uğradıkları sırada üç yıl boyunca yaprak yediklerinin farkındadırlar. Onlar ne peygamberden yemek istediler ne de yerin altından (zenginlik) fışkırmasını istediler." ifadelerini kullandı.

Middle East Monitor'un haberine göre Sisi, o tarihte Müslümanların şikâyette bulunmadıklarını savunarak şimdi de Mısırlıların sabırlı olmaları gerektiğini vurguladı.

İşine geldiği zaman Allah Resulü’ne başvuran Sisi 2013’teki darbede gerçekleştirilen katliamların birinci dereceden sorumlusu.

Darbenin ardından gerçekleştirilen hukuk dışı yargılamalarda onlarca Müslüman idam edildi. Müslüman Kardeşler yöneticileri ağır hapishane şartlarında mücadele etmeye devam ediyor. Mısır’ın ilk gerçek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ise bakımsızlık ve maruz kaldığı zulüm sebebiyle kalp krizi geçirerek –inşallah- şehid oldu. Durum buyken Sisi’nin ekonomik kriz sıkıştırınca Allah Resulü’ne başvurmasının ne kadar aşağılık bir iş olduğu daha rahat anlaşılıyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum