1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Allah Mazlumlara Yapılanları Seyretme Zilletinden Korusun”
“Allah Mazlumlara Yapılanları Seyretme Zilletinden Korusun”

“Allah Mazlumlara Yapılanları Seyretme Zilletinden Korusun”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Allah yeryüzünde zulme maruz kalmış bütün kardeşlerimizi o kötülüklerden kurtarsın. Bizi de o kardeşlerimize yapılanları seyretme gibi bir zilletten muhafaza eylesin.” dedi.

25 Kasım 2016 Cuma 10:32A+A-

Kayseri’de sabah namazında vatandaşlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cami Kebir’de sabah namazını kıldırdı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, tabiatın bile uykuda olduğu bir vakitte, fecir vaktinde gençlerle mescitte buluşmanın büyük bir nimet, her fecrin insanlık için yeni bir doğuş olduğunu belirtti.

“Ashab-ı Uhdud Sâdece Tarihte Olmadı”

AA’da yer alan habere göre, Suriye’nin Halep kentinde yıkık binaların arasından, enkazların altından çıkarılmaya çalışılan çocukların, bu fecir vaktinde unutulmamaları gerektiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

“Bu fecir vaktinde, bu icabet vaktinde Halep’te binaların altından çıkarılmaya çalışılan çocukları unutmak mümkün müdür? Ashab-ı uhdud sâdece tarihte olmadı. Allah Kur’ân’da ‘Kahrolsun o insanlara ki iman eden insanları ateş dolu hendeklere koyup yaktılar. Etraflarında oturup o müminlere yapılan işkenceleri seyredenlere de yazıklar olsun.’ buyuruyor. Yine bir âyetinde yüce Allah buyuruyor ki, ‘O insanlardan intikam almalarının bir sebebi vardı, Allah’a iman etmeleri. Her kim mümin erkek ve kadınlara işkence yaparsa ve sonra da tövbe etmeden bu dünyadan ayrılırsa onlar için yakıcı bir cehennem azabı vardır.’ Allah yeryüzünde zulme maruz kalmış bütün kardeşlerimizi o kötülüklerden kurtarsın. Bizi de o kardeşlerimize yapılanları seyretme gibi bir zilletten muhafaza eylesin.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT