1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Dinmiyor
Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Dinmiyor

Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi'nin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Dinmiyor

AK Parti’den CHP’ye geçen Trabzon’a bağlı Beşikdüzü Belediyesi’nin, Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’nin ismini, ‘Beşikdüzü Kültür Merkezi’ olarak değiştirmesine tepki yağdı.

29 Mayıs 2020 Cuma 14:27A+A-

Yeni Akit'te yer alan haberde Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi'nin isminin ‘Beşikdüzü Kültür Merkezi’ olarak değiştirilmesine yönelik tepkilerin artarak devam ettiği bildirildi.

Kemalist rejimin ilk siyasi cinayetine kurban giden “Ali Şükrü Bey” isminin Beşikdüzü Belediyesi tarafından silinmesine bir çok kesim karşı geliyor.

Vesayetçi anlayışa karşıyız

Özgür-Der Eynesil Şube Başkanı Şükrü Uzun da şunları dile getirdi: “CHP’li Beşikdüzü Belediyesi’ni bu tavrından vazgeçmeye davet ediyoruz. Bir an önce Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’nin ismine tekrar kavuşmasını bekliyoruz. 27 Mayıs Kemalist askeri darbenin lanetlendigi bu dönemde Lozan görüşmeleri öncesi Tek Adam uygulamalarına karşı çıkan muvahhid kişilik olan Ali Şükrü Bey, cumhuriyet tarihinin ilk siyasi cinayetine kurban gitmiş, meclise ilk darbe gerçekleşmiştir. Vesayetçi, darbeci ve jakoben anlayışın temsilcisi CHP’li Beşikdüzü Belediyesi’nin bu uygulamasından vazgeçmesini talep ediyor, kültür merkezinin isminin tekrar eski haline dönüştürülmesini istiyoruz.”

İsmi etrafında kenetlenelim

Bahadır Kurbanoğlu ise şunları söyledi: “Ali Şükrü Bey’in şehadetinin üzerinden tam 97 yıl geçti.  Sonrasında o çok sesli Meclis feshedildi. Yerine bir nevi ‘atanmışlar’dan oluşan bir Meclis kuruldu. Süreci yönetenlerin ‘Bir harbin içinde olunduğu, beka mücadelesi verildiği, yaşananların büyütülmemesi gerektiği’ mealindeki savunularına karşı ikinci grup vekillerin verdiği tarihi cevap, ‘Adalet ve hukuk yoksa beka da yoktur!’ olmuştur, bu manidardır. Ali Şükrü Bey o dönemden bugüne çok önemli bir vizyon sunuyor. Onun ismini kaldırmak yerine, onun değerleri etrafında kenetlenmeliyiz.”

sukru.jpg

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Ali Şükrü Bey hemşehrimizdir. İsminin bir merkezde yaşatılması aziz hatırasına saygının bir gereğidir. Tabela aynı yere takılmalı ve bu tartışma daha fazla uzatılmamalıdır” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, “Hatanın ivedilikle düzeltilmesini bekliyoruz” derken, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Bu skandala kim sebep olduysa iki elimiz yakasındadır. Ali Şükrü Bey ismi gönlümüzde her zaman yaşayacak ve nesiller boyu yaşatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Akit’e konuşan AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, şunları kaydetti: “Ali Şükrü Bey ilçemizin ve Trabzon’un bir değeridir. İsmi kültür merkezinde ilelebet yaşamalıdır. Adını yaşatmak için Kültür Merkezi’ne ismini vermiştik. Ancak karşılaştığımız tabloda isminin oradan indirildiğini gördük. Bu tabelayı belediye mi indirdi yoksa oradaki işletmeciler mi indirdi, bu yönde muhatap bilemedik. Ama oklar belediyeyi gösteriyor. Bizim beklentimiz Ali Şükrü Bey isminin tarihi miras olarak kültür merkezinde yaşatılmasını istiyoruz. Bu meselenin takipçisi olacak, ne gerekirse yapacağız.”

 

 

HABERE YORUM KAT