1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Ali Belhac’dan Filistin’e Silah Yardımı Çağrısı
Ali Belhac’dan Filistin’e Silah Yardımı Çağrısı

Ali Belhac’dan Filistin’e Silah Yardımı Çağrısı

Gazze'deki zafei kutlayan Cezayir İslami Kurtuluş Cephesi lideri, Filistin direnişine silah yardımında bulunmaya davet etti.

26 Kasım 2012 Pazartesi 11:52A+A-

Cezayir İslami Kurtuluş Cephesi Başkanı Şeyh Ali Belhac, Gazze'deki direniş ve cihad önderlerini Siyonist işgal ordusuna karşı kazandıkları zafer dolayısıyla kutladı.

Arap rejimlerinin Siyonist işgal ordusunun Gazze'ye açtığı savaş karşısındaki resmi tavrını şiddetle eleştiren Belhac, Arap ülkelerinin Gazze'ye yardımının mali yardımla sınırlı kaldığını ve hepsinin silah yardımında bulunmaktan kaçındığını söyledi.

Şeyh Ali Belhac, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'deki ve özellikle de Gazze'deki direniş ve cihad hareketlerinin başlıca talebi olan silah ihtiyacını Arap rejimlerinin karşılaması gerektiğini belirtti.

"Filistin direniş gruplarına söylenebilecek hiçbir şey yok. Onlar üzerlerine düşeni güçleri yettiğince yerine getirdiler. Bilakis sözümüz Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir gibi milyarlarca dolarlık silah satın alan ülkelere" diyen Belhac, Amerika Birleşik Devletleri'nin Siyonist işgal rejimine silah desteğinde bulunduğunu hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT