1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Al bu ayçiçeği tohumlarını cebine koy ki öldüğünde bir işe yara!
Al bu ayçiçeği tohumlarını cebine koy ki öldüğünde bir işe yara!

Al bu ayçiçeği tohumlarını cebine koy ki öldüğünde bir işe yara!

Ukraynalı cesur kadın, Rus askerine: “Ay çekirdeğini cebine koy ki ölünce büyüsün!” dedi.

27 Şubat 2022 Pazar 11:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukraynalı bir kadın karşılaştığı ağır silahlı Rus askerine karşı sözünü sakınmadı. Ukraynalı cesur kadın, askere öldüğünde çiçek açabilmeleri için ayçiçeği çekirdeği uzattı. Ukraynalı kadın cesaretinden dolayı Ukrayna’da ve sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Rus işgalinin gerçekleştiği Ukrayna’da halkın büyük bir çoğunluğu Rus askerleri ile savaşmak için askeri birliklere katılıyor. Ukraynalı bir kadın, hüzün ve öfke ile yaklaştığı Rus askerine o öldüğünde bir işe yaraması için ayçiçeği tohumları teklif etti.

Ukraynalı kadının askerle konuşması çevredeki siviller tarafından kayda alındı. Videoda kadının askerlere "Siz kimsiniz?" diye sorduğu sokakta duran bir askerin de ona, "Burada talimimiz var. Lütfen bu taraftan gidin" dediği görülüyor.

Rus olup olmadıklarını öğrendikten sonra kadın, askere, "Peki senin burada ne işin var?" diye sordu.

Askerler onu sakinleştirmeye çalışırken, öfkeli kadın, "Siz işgalcisiniz, faşistsiniz! Bütün bu silahlarla bizim topraklarımızda ne işiniz var? Bu tohumları alın ve cebinize koyun, böylece en azından hepiniz burada yattığınızda ayçiçekleri büyüyecek" dedi.

Ukrayna'nın ulusal çiçeği olduğu öğrenilen ‘ayçiçeği’nin tohumlarını askere ısrarla sunması büyük bir cesaret olarak tanımlandı.

 

 

Ukraynalı kadının videosu, Kiev merkezli bağımsız bir medya kuruluşu olan Internews Ukrayna tarafından çevrimiçi platformlarda paylaşıldı. Yayınlanmasından itibaren sosyal medyada iki milyondan fazla izlenerek viral hale gelen videoya dünyanın birçok yerinden beğeni geldi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum