1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Akit ve Yeni Şafak'a Yapılan Saldırıyı MLKP Üstlendi
Akit ve Yeni Şafak'a Yapılan Saldırıyı MLKP Üstlendi

Akit ve Yeni Şafak'a Yapılan Saldırıyı MLKP Üstlendi

Akit Medya Grubu ile Yeni Şafak'a eş zamanlı olarak düzenlenen silahlı ve molotofkokteyli saldırının arkasından MLKP isimli örgütün alt kolu olan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı çete çıktı.

12 Şubat 2016 Cuma 19:45A+A-

Akit Medya Grubu ve Yeni Şafak gazetesine yönelik saldırının arkasından, PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak hareket eden ve IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler adına kurulan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. Failleri kısa sürede belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, BÖG üyesi 4 militanın peşine düştü.

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler'in adına kurulan örgüt, barışçıl yollar kullanarak hak savunuculuğu yapacağını iddia etmişti. Örgütün medyaya karşı düzenlediği silahlı ve molotofkokteyli saldırı, barıştan değil barbarlık ve savaştan yana olduklarını bir kez daha tescillemiş oldu.

MLKP'nin alt kolu olan Birleşik Özgürlük Güçleri isimli örgüt sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı sahiplenirken, sol haber portallarında çetenin ismi "Aziz Güler Özgürlük Gücü Milis Örgütü" olarak verildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum