1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akaryakıt, Tapu ve Oto Vergisine Zam
Akaryakıt, Tapu ve Oto Vergisine Zam

Akaryakıt, Tapu ve Oto Vergisine Zam

Akaryakıt, oto, tapu ve alkollü içeceklerden alınan vergilere bütçe hedefindeki sapma sebebiyle çeşitli oranlarda zam yapıldı.

22 Eylül 2012 Cumartesi 13:17A+A-

Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma dolayısıyla 3 kalemde vergi artışına gitti.

Maliye Bakanlığı 'gece yarısı' düzenlemesiyle vergileri artırdı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi oranları, maktu ve asgari maktu oranları yükseltildi.

Kararnamede otomotiv ve inşaat sektörünün tepkisini çeken düzenlemeler de yer aldı. Buna göre tapu işlemleri üzerinden alınan binde 16.5'lik harç binde 20'ye çıkarıldı. Motor silindir hacmi 1.600 cc'yi geçmeyen araçlarda uygulanan yüzde 37'lik vergi yüzde 40'a yükseltildi.

Bazı akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları da değişti. Bugünden itibaren 95 oktan kurşunsuz benzinden litre başına alınan özel tüketim vergisi tutarı 2.1765 TL, 98 oktan kurşunsuz benzinden 2.2985 TL, motorin ve kırsal motorinden 1.5945 TL vergi alınacak. Buna göre kurşunsuz benzin, motorin ve LPG'de litre başına 30 kuruş vergi artışı yapıldı.

İçeceklerin ÖTV'sinde de değişikliğe gidildi. Kolalı gazozların vergisi yüzde 25 oldu. Alkollü içeceklerde de asgari maktu vergi tutarları artırıldı. Tapu harçlarında ise binde 16.5 olan bedel, binde 20'ye çıkarıldı.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum