1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'AK Parti'nin Başarısı Filistin'de Yankılanıyor'
'AK Parti'nin Başarısı Filistin'de Yankılanıyor'

'AK Parti'nin Başarısı Filistin'de Yankılanıyor'

Türkiye'de 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'nin başarısı İslami Hareket liderleri tarafından tebrik edildi.

02 Kasım 2015 Pazartesi 03:06A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, "AK Parti'nin başarısı Filistin'de, Kudüs'te ve Gazze'de yankılanıyor" dedi. Heniyye tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Heniyye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi yaparak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel seçimde gösterdiği başarıyı kutladı" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca bu ay gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'nde Kudüs konusunu ele alacağını belirttiği kaydedildi.

Heniyye, "AK Parti'nin başarısı Filistin'de Kudüs'te ve Gazze'de yankılanıyor" diyerek, AK Parti'nin başarısının Türkiye'nin birliğinin, güvenliğinin ve demokrasisinin zaferi olduğuna değindi.

Hamas Hareketi, AK Parti'nin seçimde elde ettiği başarıyı, Türkiye halkını ve siyasi partileri kutladı.

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet Rışk tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Ahmed Davutoğlu başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başarısı Filistin'in, Kudüs'ün Gazze'nin başarısıdır" ifadelerine yer verildi.

Rışk, "Genel seçimi AK Parti'nin kazanması büyük Türkiye halkının Filistin'e ve dünyadaki tüm adalet davalarına hediyesidir" ifadeleri kullanıldı.

Siyasi Büro üyesi Rışk, "Türkiye'nin demokratik seçimini kutluyoruz. Köklü adalet AK Parti'ye hayırlı olsun. Mevcut ve vadedilen kalkınma AK Parti'ye hayırlı olsun. Adalet ve kalkınma AK Partiye hayırlı olsun" diyerek Türkiye halkını ve siyasi partileri kutladı.

"Teşkilat, Türkiye halkını ve kazandığı büyük başarıdan ötürü AK Parti'yi kutluyor"

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye halkını ve AK Parti'yi kutladı.

İhvan facebook üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Teşkilat, değişim için seçtiği demokrasi yolunda başarı kaydeden Türkiye halkını ve kazandığı büyük başarıdan ötürü AK Parti'yi kutluyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Bugün gerçekleşen seçimler Mısır, Suriye ve halkların iradesi ile demokratik seçimlerin sonuçlarına karşı çıkan bölgesel ve uluslararası güçler ile İsrail'e verilmiş en güzel cevaptır" denildi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Yurt Dışındaki İhvan tarafından yapılan açıklamada da "Seçimler ve onlara katılım oranının yüksek oluşu, devletin halkın iradesi ve özgür seçimiyle güçlü olacağını açıkça ortaya koymaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, baskıcı ve demir yumruk siyaseti güden rejimlerin öncelikli olarak halkların iradesini hedef aldığı ve onların kendilerini özgürce ifade etmelerine engel olmayı amaçladığı kaydedildi.

"Türkiye halkı, tarihi seçim sonuçlarıyla ümmetin yüreğine soğuk su serpti"

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, AK Parti'nin genel seçimlerdeki oy oranlarını "tarihi bir başarı" şeklinde nitelendirerek, söz konusu başarının Mescid-i Aksa ve mazlumların meselelerinin müdafaasına katkı sağlayacağını belirtti. 

Salah, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye halkının, seçim sonuçlarıyla, "Türkiye'nin güçlü kalmasını desteklediği ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere bölge meselelerin endişelerini taşıyabileceğine" işaret ettiğini kaydederek, "Türkiye halkı, tüm barbarlara tokat gibi atılan tarihi seçim sonuçları ve gönderdiği mesajlarla, ümmetin yüreğine soğuk su serpti" dedi.

Salah, hem kendi hem hareket hem de Mescid-i Aksa murabıtları adına Türkiye halkına tebriklerini sunduğunu ifade ederek, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği öncü liderliği bu büyük başarı münasebetiyle tebrik ediyoruz. AK Parti liderliğindeki Türkiye'nin, Türkiye halkının yanı sıra bölge ve Filistin üzerinde de etkisi olacaktır. Bu nedenle temennimiz, Türkiye'de güvenlik ve istikrarın yayılmasıdır. Kudüs, İstanbul ve Ankara'yı seviyor. Filistinli, Türkiye halkını seviyor. Mazlumlar, Türkiye'deki istikrar karşısında seviniyor. Bu başarı, Mescid-i Aksa ve mazlumların meselelerinin müdafaasına katkı sağlayacaktır." 

"Seçim sonuçları, Türkiye'de istikrarsızlığa oynayan herkes için hayal kırıklığı oldu"

İslami Cihad Hareketi, "AK Parti'nin genel seçimlerdeki başarısı, Türkiye'de istikrarsızlığa oynayan herkes için hayal kırıklığı oldu" şeklinde değerlendirdi.

İslami Cihad Hareketi üst düzey yetkililerinden Muhammed el-Hindi, yaptığı basın açıklamasında, parlamento seçimlerini, özgür ve şeffaf bir ortamda tamamlayan Türkiye halkına tebriklerini sunarak, "AK Parti, genel seçimlerde büyük bir başarı gösterdi. Bu, Türkiye'de istikrarsızlığa oynayan herkes için hayal kırıklığı oldu" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Türkiye'de istikrarı sağlayacak ve bölgeyi kuşatan entrikalardan muhafaza edecek yeni bir hükümet kurulması yönündeki temennilere yer verildi. 

AA

HABERE YORUM KAT