1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Partili Vekilin Suriyeli Muhacirlerle İlgili Nahoş Çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Müdahale Etti
AK Partili Vekilin Suriyeli Muhacirlerle İlgili Nahoş Çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Müdahale Etti

AK Partili Vekilin Suriyeli Muhacirlerle İlgili Nahoş Çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Müdahale Etti

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Suriyeli mültecilerin durumunun tartışıldığı ve R. Tayyip Erdoğan’ın tartışmaya müdahil olduğu iddia edildi.

08 Ekim 2018 Pazartesi 17:39A+A-

AK Parti’nin Kızılcahamam kampı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin sunumu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın moderatörlüğünde tüm bakanlara milletvekillerinin sorular yönelttiği “genel istişare ve değerlendirme” toplantısıyla sona erdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer verilen iddiaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Suriyelilerin geri dönüşlerinde artış olduğunu anlattığı sırada bir milletvekili, “Dönüşler hızlandırılmalı, bazı bölgelerde çok ciddi sıkıntıya yol açıyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa niye dönüyorlar?” dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaya sadece bir yönüyle bakılmamasını isteyerek, “Onların da bize kazandırdıkları var. Bizim yaklaşımımız, ensar-muhacir anlayışı. 3.5 milyon insan, biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Biz aynı durumda olsaydık ne yapardık? Böyle bir hava oluşmasını üzüldüm. Böyle düşünmek ensarlığa uygun değildir. Bayramda ateş olmuyor. O süreci değerlendirerek yurtlarını, yuvalarını görüyorlar, orada kalanlar da oluyor. Bu anlamda izin veriliyor” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu da, Zeytin Dalı operasyonundan sonra dönüşlerin olduğunu, ancak bazı bölgelerde insanların dönebilecekleri ve yaşayabilecekleri bir yer olmadığını belirterek, dönüşlerin azlığının bundan kaynaklandığını söyledi. Erdoğan, savaşın tamamıyla bittiği bölgelerde güvenlikli büyük şehirlerin yapılabileceğini, böylece daha güvenli bir yaşamın sağlanabileceğini belirtti. Bazı milletvekillerinin de sigortasız ve daha az paraya çalıştırılmaları nedeniyle iş sahiplerinin Suriyelileri tercih ettiğini, bunun da toplumda huzursuzluk ve rahatsızlık yarattığını söylemesi üzerine Erdoğan, Aile ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT