1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Ailelerin İstihbarattan Para Aldıklarını Söylemedim"
"Ailelerin İstihbarattan Para Aldıklarını Söylemedim"

"Ailelerin İstihbarattan Para Aldıklarını Söylemedim"

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, PKK'nın çocuklarını kaçırdığı gerekçesiyle eylem yapan ailelerin isteklerini KCK yetkililerine ilettiklerini söyledi.

06 Haziran 2014 Cuma 15:44A+A-

Diyarbakır'da PKK'nın çocuklarını dağa götürdüğü gerekçesiyle eylem yapan ailelerle ilgili hafta içinde yaptığı açıklamayla gündeme gelen Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş görüştüğü ailelerin taleplerini KCK yetkililerine ilettiklerini söyledi.

Diyarbakır'da konuşan Demirtaş, "Çocukları dağa giden ailelerle ilgili daha aileler oturma eylemine başlamadan yaşı küçük olan çocuklar için girişimler başlatmıştık. Aileler kamuoyu oluşturmak için oturma eylemi yaptılar. Aileler randevu talep etmeden, kendileriyle tek tek görüşüp dinledim. Bir gün sonra da talep ve isteklerini KCK yetkililerine ulaştırdık. Bizim acil olarak yapmamız gereken buydu" dedi.

'Çocuğu dağda olmayan aileleri kastettim'

Demirtaş hafta içinde yaptığı açıklamayla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bazı aileler bize aralarından birilerinin çıkıp televizyonda açıklama yaptıklarını ancak onları tanımadıklarını ve çocuklarının dağda olmayan kişiler olduklarını ifade ettiler. Aileleri belediye ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Aileler de bundan rahatsız olduklarını söylediler. Gelinen nokta, bizi haklı çıkardı. Çocuğu dağa giden hiç bir aile için istihbarattan para alıyor demedim. Çocuğu dağda olmayıp o ailelerin arasına girenleri kastettim. Çocuğu dağa gitmiş hiç bir aile istihbarattan para alıyor demedim demem de, bu bize yakışmaz. Asıl muhatabın Başbakan olduğunu ailelere söyledim. Dağa gidişlerin önünü kesmek görevi BDP'nin değil AKP'nindir. Dağdan iniş olamıyorsa da bunun sorumlusu BDP değil AKP'dir. Türkiye'de on binlerce ailenin bir gözü dağlarda, bir gözü Ankara'da çözüm sürecindedir. "

Gizli diplomasi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın kaçırdığı kaymakam, polis ve askerlerle ilgili gizli heyetlerle diplomasi yürüttüğünü savunan Demirtaş, "Bu kez bunu niye yapmadı?" diye sordu.

Demirtaş, "Niye Kaymakam'ın, polisin, askerin analarına 'gidin orada oturun' demedi? Bu olayda da aynısını yapabilirdi. Başbakan'ın derdi bir grup anneden nasıl siyasi rant elde edebilirim, derdi budur. Başbakan'ın çocukları sevdiği yok. Çocukları sevseydi, Roboski'de çocukları katleden Genelkurmay Başkanı'na teşekkür etmez, Berkin Elvan annesini yuhalatmazdı. Başbakan bize ahlak ve vicdan dersi veremez. Biz elimizden geleni yapıyoruz... PKK'nın kaçırdığı uzman çavuşun eşi beni aradı. Buradan çağrıda bulunuyorum, tedavi gören çocuğu var bir an önce serbest bırakılmalıdır. Yine bir mühendis var kısa sürede bırakılmaları için çağrıda bulunuyorum" dedi.

Doğan Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT