1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam'ın Halep Direnişi (VİDEO)
Ahraruş Şam'ın Halep Direnişi (VİDEO)

Ahraruş Şam'ın Halep Direnişi (VİDEO)

Esed rejimi Halep'in kuzeyinde direnişçilere yönelik saldırılarını sürdürürken Suriye'deki en büyük direniş gruplarından Ahrar-u Şam, kentin güneydoğusunda rejimin askeriyle mücadele ediyor.

08 Ekim 2014 Çarşamba 16:37A+A-

Suriyeli en büyük direniş gruplarından Ahrar-u Şam, Halep'in güneydoğusunda Şam rejimine bağlı güçleri hedef alan eylemler başlattı.

Halep'in güneydoğusunda Esed rejiminin kontrolündeki askeri üretim tesislerini hedef alan eylemde Ahrar-u Şam, askeri tesisleri çevreleyen beş köyü ele geçirdiğini açıkladı. 

Direnişçiler ayrıca, askeri tesisten havalanan bir helikopteri de düşürdüklerini açıkladı.

Halep'in güneydoğusundaki askeri tesislerin bulunduğu bölge rejimin Halep'te en güçlü olduğu noktalardan biri. Söz konusu tesislerden Halep'te Esed güçlerine askeri teçhizat ve destek sağlanıyor. 

Ahrar-u Şam grubunun Halep'in güneydoğusundaki direnişi rejim güçlerinin kentin kuzeyinde direnişçilere yönelik saldırısından sonra gerçekleşti. Halep'in güneyini ve doğusunu kontrol altında tutan Esed güçleri, kuzeyden saldırı başlatarak Halep merkezindeki direnişçileri kuşatma altına almaya çalışıyor. Mücahidler ise rejime kaybettikleri Handarat ve Seiafat köylerini geri alarak Halep'in kuzeyini merkeze bağlayan hattı açmaya çalışıyor.

20 bin üyesi var

Yaklaşık 20 bin silahlı direnişçiden oluşan Ahrar-u Şam, İdlib, Hama ve Halep’te çok güçlü. Grup aslında Suriye'de ayaklanmanın başladığı 15 Mart 2011'den daha önce, Mısır'da Mübarek'in devrildiği devrimden etkilenerek kuruldu.

Suriye'de 2013 sonunda oluşturulan İslami Cephe içindeki en geniş grup olma özelliğini taşıyor ve insani yardım ofisleri bulunuyor. Aralık 2012'de 11 farklı direniş grubunu aynı çatı altında birleştiren İslami Cephe'ye katıldılar. 

suriye_halep_2.jpg

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT