1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar'uş Şam Komutanı Ebu Cemil Kutub Şehit Oldu
Ahrar'uş Şam Komutanı Ebu Cemil Kutub Şehit Oldu

Ahrar'uş Şam Komutanı Ebu Cemil Kutub Şehit Oldu

Ahrar'uş Şam'ın İdlib savaşına bizzat katılan komutanlarından Ebu Cemil Kutub bugün girdiği çatışmada şehit oldu.

26 Mart 2015 Perşembe 00:10A+A-

Dün sabah saatlerinde Ahrar'uş Şam, Nusret Cephesi, Ecnad'uş Şam, Cund'ul Aksa ve Feylak'uş Şam'ın başını çektiği direniş örgütleri tarafından İdlib kent merkezine karşı başlatılan saldırı devam ediyor. Üç yönden kente girmeye çalışan direnişçiler dün ciddi ilerlemeler kaydederken kent merkezine taşınan çatışmaların şehir savaşı niteliğinde olmasından ötürü ilerleyiş yavaşladı.  

Şehri çevreleyen savunma hattını hedef alan direnişçiler Tel Mastume ve Karmit üsleri başta olmak üzere kent çevresinde kalan son savunma üslerine de organize saldırılar gerçekleştirdiğine dair haberler geliyor. Kent merkezine girilen bölgelerde ise şehir içerisinde Esed güçleri ile direnişçiler arasında sıcak çatışmalar şiddetlendi. Şehre birkaç yüz metre mesafedeki Ram Kontrol Noktası'nı tamamen ele geçiren direnişçiler bu bölgede çekilen görüntüleri basına dağıttılar. Diğer taraftan İdlib'e bağlı Şii köyü Fua ile İdlib arasındaki bağlantı yolunun kesildiğini duyuran Fetih Ordusu, Ahrar'uş Şam'ın da kentin doğusunda kalan elektrik dağıtım üssünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu. 

Ahrar'uş Şam'ın üst düzey isimlerinden Ebu Cebil Kutub'un bu operasyon sırasında şehit olduğu öne sürülürken henüz Ahrar'uş Şam'dan yapılan resmi bir açıklama yok. Sosyal medyada Ebu Cemil'in hayatını kaybettikten sonra çekilen görüntüleri yayınlanırken Ahrar'uş Şam'ın bir diğer üst düzey ismi; 'Şer'i Heyet' üyelerinden Ebu Muhammed es Sadık'ın operasyonlara katılırken çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

sehit-ebu-cemil-kutb-ahrar.jpg

EBU CEMİL'İN VİDEO PAYLAŞIM SİTESİ YOUTUBE'DA YAYINLANAN SON KONUŞMASI:


ebucemil.jpg
 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum