1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Ahmet Tomor Hoca vefat etti
Ahmet Tomor Hoca vefat etti

Ahmet Tomor Hoca vefat etti

Sakarya'da verdiği vaazlarla bilinen Ahmet Tomor Hoca koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

12 Aralık 2021 Pazar 11:21A+A-

Sakarya'da hayatını dini çalışmalara adayan ve verdiği vaazlarla tanınan  Ahmet Tomor hoca hayatını kaybetti.

Koronavirüse yakalanan ve Kocaeli'de özel bir hastanede yoğun bakıma alınan Tomor hoca, geçtiğimiz hafta normal odaya alınmıştı. Durumu yeniden ciddileşen Ahmet Tomor dün akşam vefat etti.  

Ahmet Tomor Hoca'nın cenazesi bugün 15 Temmuz Camili Mahallesi'nde bulunan İmam Azam Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından defnedilecek.

AHMET TOMOR HOCA KİMDİR? 

Adapazarı'nda nalburluk mesleğinin yanında İslami faaliyetlerle uğraşan önemli bir alimdir. Bir dönem Selam TV'de verdiği vaazlarla tanınan Ahmet Tomor Hoca'nın  son dönemde pazar günleri Yenikent Bağlantı yolu üzerindeki Bosnalı Hacı Mehmet Çalışkan Camii'nde verdiği vaazlar da büyük ilgi görüyordu. Sakarya'da çok sayıda talebe yetiştirdi.

Kitapları farklı dillere de çevrilen Ahmet Tomor Hoca'nın vaazları kendi adına sosyal medya hesaplarında yayınlanıyor. 88 yaşındaki Tomor Hoca bir süre önce koronavirüs nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Yakın zaman Ahmet Tomor Hoca pandemi döneminde salgın hastalıkların sahabe döneminde nasıl önlendiğini anlatan bir vaaz vermişti.

Haksöz camiası olarak hocaya Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.

ahmet-tomor-1525927-1-1639262564.jpg

Halk otobüsü ile seyahat eden Tomor Hoca'nın bu fotoğrafı da bir dönem epey konuşulmuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum