1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahmedinejad ve Hamaney'e Suriye Mektubu
Ahmedinejad ve Hamaneye Suriye Mektubu

Ahmedinejad ve Hamaney'e Suriye Mektubu

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Esed ve Baas rejimini destekleyen İran yönetimine uyarı mektubu gönderdi.

30 Ağustos 2012 Perşembe 17:22A+A-

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Suriye diktatörü Beşşar Esed ve Baas rejimini destekleyen İran yönetimine uyarı mektubu gönderdi. Mektupta, İranlı yöneticilerden Suriye’de katliamlar gerçekleştiren Esed ve Baas rejimine verdiği desteği sonlandırması istendi.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, saat 12.00 sıralarında Cağaloğlu’ndaki İran Başkonsolosluğu önüne geldi. Çevik, Esed’e destek verdiği gerekçesiyle İran yönetimini uyaran bir mektubu İran Başkonsolosluğu’na vermek istedi. Konsolosluk önündeki sivil polisler, mektubu vermeden önce açıklama yapmak isteyen Adem Çevik’e engel oldu. Çevik açıklama ısrarını sürdürünce polis, Çevik’i gözaltına almak istedi. Çevik, daha sonra konsolosluk görevlilerinin kapıyı açmaması üzerine mektubu kapının altından içeri attı.

İran Başkonsolosluğu önünden uzaklaştırılan Adem Çevik, Türk Ocağı Caddesi üzerinde ‘İran liderleri Hamaney’i ve Ahmedinejat’ı Uyarıyoruz! Suriye Diktatörü Katil Esed’i ve Katliamlarını Desteklemeyin’ yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Çevik, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat ve İran dini lideri Hamaney’e gönderdiği mektupta Suriye’de katliam gerçekleştiren Beşşar Esed ve Baas rejimine destek vermekten vazgeçmesini istediklerini aktardı. Adem Çevik açıklamanın ardından olay yerinden ayrıldı.

MEKTUBUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

adalet-platformu_adem-cevik_iran-konsoloslugu.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum