1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ahlaki ölçülere riayet herkes için mecburidir!
Ahlaki ölçülere riayet herkes için mecburidir!

Ahlaki ölçülere riayet herkes için mecburidir!

Bir velinin öğretmenlerin giyim kuşamı hakkındaki şikayeti rahatsızlık oluşturmuş!

09 Kasım 2022 Çarşamba 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Ramazan Yılmaz’ın imzasıyla 4 Kasım’da bütün okul müdürlüklerine “bilgi isteği” konusuyla yazı gönderildi. Bir velinin okulda bazı öğretmenlerin giyim kuşamı hakkında şikâyetini konu edinen yazı birilerini rahatsız etmiş…

Bir öğrenci velisinin çocuklarının terbiyesi ve ahlakı konusunda endişelenmesinden daha doğal ne olabilir? Bu bağlamda veli bazı öğretmenlerin temel ahlaki ölçüleri gözetmeyecek orandan kısa ve dar elbiseler giydiğini ifade eden bir şikayet metnini CİMER’e gönderiyor. Buradan hareketle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğretmenleri giyim kuşam konusunda kurallara riayet etmeye davet ediyor.

Aynı veli karma eğitim modelinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirince Eğitim-İş hemen olay yerinde bitivermiş. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “karma eğitim medeniyettir” diyerek veliyi ve öğretmenleri uyaran Ramazan Yılmaz’ı hedef alan Cumhuriyet gazetesine demeç vermiş. Medeniyetin ne olduğu çok tartışmalı bir konu ama ölüden medet uman sol-Kemalistlerin bu konuda kimseye bir şey söyleme hakları yok!

Netice olarak bir kere daha sol-Kemalistler tarafından ahlaka riayet çağrılarının hedef gösterildiğine şahit olmuş oluyoruz. Türkiye böyle bir ülke... Ahlaksızlık özendirilirken hassasiyetlerini korumak isteyenler ise “gericilikle” itham ediliyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum