1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Afrin’e Haykırıp İdlib’e Susmak!
Afrin’e Haykırıp İdlib’e Susmak!

Afrin’e Haykırıp İdlib’e Susmak!

Avrupa medyasında ve genelde Batı kamuoyunda PYD/YPG yanlısı tutum kendisini açıkça hissettirirken, Almanya medyasının önde gelen gazetelerinden Die Tageszeitung’da (TAZ) yayımlanan bir yorumda Suriye’ye yansıyan ikiyüzlülük sorgulanıyor.

25 Ocak 2018 Perşembe 15:18A+A-

Almanya merkezli Die Tageszeitung (TAZ) gazetesinde Dominic Johnson imzasıyla yayımlanan yorumda, Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’na kızanlar, Beşşar Esed’in İdlib’e saldırdığını unutmamalı, değerlendirmesinde bulunuluyor:

“İnsanlar sağanak yağmur altında, rejimin hava saldırılarından kaçarak ayakta kalmış son birkaç binaya sığınıyor. Yardım etmek mümkün değil, uluslararası toplum da susuyor. ... Artık basmakalıplaşmış olsa da durumu en iyi tarif eden terim, çifte standart. Manşette ‘Beş Bin Kişi Erdoğan’dan Kaçıyor’ yazıyor. Esed’den 250 bin kişi kaçıyor, bu manşet olmuyor. ... Araplar ve Esed söz konusu olunca kimse taraf olmak istemiyor. Ama Kürtler ve Erdoğan konusunda herkesin tarafı net, iyi-kötü kesin çizgilerle ayrılmış. İnsan haklarıyla ilgili en temel ilke olan, bunların bölünemez olduğunu hatırlayan var mı hâlâ? İnsan haklarını savunan birisi Afrin için haykırırken İdlib karşısında susamaz.”

HABERE YORUM KAT