1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adana'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 3 Tutuklama
Adana'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 3 Tutuklama

Adana'daki "Paralel Yapı" Operasyonunda 3 Tutuklama

Adana'da “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 7 “zanlı”dan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklandı.

16 Ocak 2016 Cumartesi 07:00A+A-

Adana'da “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 7 “zanlı”dan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklandı, diğerleri adlî kontrol şartıyla salıverildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Eski Başkanı H. U. ile Adana Ticaret Borsası Eski Başkanı M. Ç, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet” ve “kamu kurumu zararına dolandırıcılık” suçlarından tutuklandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı F. Y, Burç Okulları Genel Müdürü S. S. ile iş adamları B. K. ve M. D. ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kent merkezinde “FETÖ/PDY”ye yönelik operasyonda 27 kişi gözaltına alınmış, “zanlı”lardan 20'si emniyetteki işlemlerinden sonra serbest bırakılmış, 7'si adliyeye sevk edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT