1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Adalet Bakanlığı Ayşe Özdoğan'ın mağduriyetini görmezden mi gelecek?
Adalet Bakanlığı Ayşe Özdoğan'ın mağduriyetini görmezden mi gelecek?

Adalet Bakanlığı Ayşe Özdoğan'ın mağduriyetini görmezden mi gelecek?

Yargıtay, FETÖ soruşturmaları kapsamında 9,4 yıl hapis cezasına çarptırılan Ayşe Özdoğan’ın dosyasını onayladı. Kanserli haliyle tekrar hapse girmek istemeyen Özdoğan yetkililere seslendi.

24 Haziran 2021 Perşembe 13:12A+A-

Ayşe Özdoğan, özel bir yurtta idarecilik yaptığı için eşiyle birlikte 8 Nisan 2019’da Antalya’da gözaltına alındı. Kalbi delik dünyaya gelen 7 yaşındaki oğlu Burak Hamza’nın durumu göz önünde bulundurularak o dönemde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edebiyat öğretmeni eşi İlker Özdoğan ise tutuklanıp Antalya Döşemealtı Cezaevine gönderildi.

Ancak eşinin tutuklanmasıyla hayatı alt üst olan Ayşe Özdoğan’ın yaşadıkları bunlarla sınırlı kalmadı. Bir yandan oğlunun sağlığıyla ilgileniyor, diğer yandan eşine koşturmaya çalışıyordu ki kanser olduğunu öğrendi. Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da tıpta çok nadir görülen Maxciller Sinus kanseri teşhisi konuldu ve hemen üst çenesinden ameliyat edildi.

Tutuksuz yargılanan ve ilk mahkemesi 31 Temmuz 2019’da görülen Özdoğan’ın, ikinci mahkemesi 4 Aralık 2019’daydı. Yani ameliyattan tam iki hafta sonra… Çenesindeki dikişler nedeniyle konuşamayan, ameliyatta çok kan kaybettiği için ayakta duramayan Özdoğan o haliyle mahkemeye gitmek zorunda kaldı. Çünkü savcı, gelmezse tutuklanacağını söylemişti.

Mahkeme heyetine kanser tüm raporlarını, pet sonuçlarını, MR’ları sunmasına rağmen 12 Aralık 2019’daki karar mahkemesinde savcı en üst seviyeden ceza verilmesini istedi. Eşi 13,5, kendisi 9,5 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan Özdoğan Antalya L Tipi Cezaevine gönderildi.

Özdoğan'ın cezaevinde kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak halde olduğu beyan edilmişti. O dönemde HDP Kocaeli Milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun çabaları başta olmak üzere sosyal medya baskısı nedeniyle haftada üç gün imza şartıyla tahliye edilen Özdoğan’ın ikinci ameliyatı geciktiği için vücudunda birçok kayıp yaşadı.

Hapisten çıktıktan iki gün sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki randevusuna giden Özdoğan’a doktor “Niye bu kadar ara verdiniz, geç kalmışsınız” dedi. Hemen ameliyat edildi. Geç kalındığı için sol üst dişi, sol damağı, elmacık kemiği, lenf bezleri alındı. Son çenesinin altı boş kaldı. Bacağından 20 cm kemik alınıp yüzüne konuldu. Bu ameliyatlar tüm vücudunu etkiledi. İşitme, görme ve konuşma kaybı meydana geldi. Yürüme sıkıntısı var. Gözyaşı kanalları alındığı için gözyaşı hiç durmuyor, sürekli akıyor. Gözünün altına platin konulduğu için o bölgede dışarıdan da görülen iltihap oluşuyor.

Tüm bu ağır ameliyatlardan sonra Ayşe Özdoğan’ın durumu şimdi daha da kritik olduğu öne sürüldü. Tümör iki gözünün ortasına, beyin sapına çok yakın olan bölgeye sıçradı. Tekrar ameliyat olması çok riskli. Isparta’da özel bir yurtta müdürlük yaptığı için tanık ifadelerine dayanılarak 9,4 yıl hapis cezasına çarptırılan Özdoğan, dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. Bu haliyle hapse girmek istemeyen Ayşe Özdoğan, yaşadıklarını Avrupa Adalet İnisiyatifi’nin Youtube kanalı Justice TV’ye bir kez daha gözyaşlarıyla anlatarak yetkililere çağrıda bulundu.

Ayşe Özdoğan: “İkinci ameliyattan sonra eve ilk geldiğimde oğlum benden korktu. Yüzüm, bacağım çok kötüydü. İmza için karakola gidemeyince 3 gün sonra polisler eve geldi. Sorularına ben yazarak cevap verdim. Bana inanmayan polisler doğru mu söylüyorum diye gelip yüzümü incelediler.”

Gazeteci ve siyasetçilerden tepki

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Gazeteci-Yazar Ayşe Hür cezaevine gönderilme riskiyle karşı karşıya olan kanser hastası Özdoğan'ın sağlık durumuna dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

Euronews’in aktardığına göre, 21. dönem İstanbul Milletvekili Nesrin Nas, Twitter paylaşımında "İşte bunun için Hak Adalet Demokrasi istiyoruz ve daha adil bir Türkiye için #hadi diyoruz." diyerek Özdoğan'ın yeniden cezaevine gönderilecek olmasına tepki gösterdi.

Gazeteci Adem Özköse de sosyal medya paylaşımında "Kanser hastası Ayşe Özdoğan'ın hapis cezası cuma günü onanmış. Eğer ses çıkarmazsak ve gerekli müdahale yapılmazsa Ayşe Hanım bu haliyle cezaevine girecek. Lütfen ses verin! Bu durumdaki bir insan cezaevine değil tedaviye gitmeli." mesajıyla tepkisini dile getirdi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

11 Yorum