1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD’ye Göre Esed Terörist Değil!
ABD’ye Göre Esed Terörist Değil!

ABD’ye Göre Esed Terörist Değil!

Suriyeli direniş örgütü Cephetun Nusra’yı bir yıl önce terörist ilan eden ABD 100 bin kişinin katili Beşşar Esed’e terörist diyemiyor!

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Elinde bulunan kimyasal silah stoklarının tasfiyesi konusunda uzlaşmayı kabul etmesi üzerine Beşşar Esed geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından övülmüştü. Dün düzenlediği basın toplantısında ABD Dışişleri sözcüsü de Esed hakkında terörist ifadesini kullanamayacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın John Kerry'nin Beşar Esed'e yönelik sözlerini eleştirmesine yönelik soru üzerine, ABD olarak Esed'in meşruiyetini kaybettiğine ve iktidardan gitmesi gerektiğine ilişkin duruşlarının değişmediğini söyledi. Harf, Esad rejiminin BM Güvenlik Konseyi tasarısı bağlamında yerine getirmesi gereken sorumluluklarının olmasının, siyasi meşruiyet bahşedildiği anlamına gelmediğini de ifade etti ve "Esed, meşruiyetini kaybetti, 100 binin üzerinde insanı öldüren zalim bir diktatör ve gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bununla birlikte ABD Dışişleri sözcüsü "Esad'ı terörist olarak görüyor musunuz?" sorusuna ise "Bu terimi kullanmayacağım. Ama onun ne kadar kötü bir insan olduğu, halkına karşı ne kadar yıkıcı bir lider olduğu ve yönetmek için hiçbir meşrutiyetinin bulunmadığı noktasında kitaptaki her terimi kullanabilirim" yanıtını verdi.

Hamas'ın Türkiye'de ofis açmayı planladığına ilişkin soruya ise bu harekete yönelik pozisyonlarının değişmediğini belirten sözcü Hamas'ın ‘terörist bir örgüt’  olduğunu kaydetti.

İşgale ve diktatörlüğe karşı direnen Hamas, Taliban, Cephet’un Nusra gibi örgütlere “terörist”

sıfatı yakıştırmakta tereddüt etmeyen ABD’nin Esed gibi kanlı bir diktatör için kullandığı bu özenli dil dikkat çekiyor! 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT