1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Abdullah Öcalan’ın Mektubunu Saklayan HDP Panikledi
Abdullah Öcalan’ın Mektubunu Saklayan HDP Panikledi

Abdullah Öcalan’ın Mektubunu Saklayan HDP Panikledi

​​​​​​​CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na tam destek sunan HDP, Abdullah Öcalan’ın bugün açıklanan “tarafsız kalın” mektubu üzerine panikledi.

21 Haziran 2019 Cuma 00:57A+A-

Bugün İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Abdullah Öcalan'ın kendisinin iki avukatına el yazısıyla bir sayfalık açıklama vermiş olduğunu öğrendik. Bugün uzun bir değerlendirme yaptık Abdullah Öcalan'la İmralı hapishanesinde. Görüşme esnasında söz açıklamaya geldiğinde o açıklandığını sanmaktaydı fakat bizden öğrenmiş oldu ki 18 Haziran 2019 tarihinde avukatlara savcılık üzerinden teslim edilmiş olan açıklama henüz yayınlanmamış. Abdullah Öcalan bunu öğrendiğinde tepki gösterdi." dedi.

HDP ve avukatları tarafından gizlenen mektubun bugün ortaya çıkmasıyla HDP’den sosyal medyadan yalanlama ve CHP’ye desteğe devam açıklamaları yapıldı.

hdp.jpg

hdpp-001.jpg

temelli.jpg

ziya_pir.jpg

 

ALİ KEMAL ÖZCAN KİMDİR?

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan 1959 yılında Tunceli Kardere köyünde doğdu. Orta öğrenimini Elazığ'da (1976), lisans eğitimini (MÜ iletişim fakültesi, 1982) İstanbul'da bitirdi. 13 yıllık bir çalışma/siyaset arasından sonra üniversiteye döndü. Siyaset felsefesinde master çalısmasını 1997'de (University of Kent, İngiltere) bitirdikten sonra, aynı üniversiteden sosyoloji doktorasını 2003'de aldı.

Master tezini temel alan kitabı (Humanisation Movement) 1999'da, doktora tezinin güncelleştirilen versiyonu olan kitabı (Turkeys Kurds; A Theoretical Analysis of Abdullah Öcalan and the PKK) 2006'da yayınlandı, Türkçe çevirisi yayın aşamasındadır. Uluslararası ve ulusal dergilerde akademik makaleleri yayınlandı. Tunceli Üniversitesi'nde sosyoloji bölüm başkanı ve rektör danışmanı olarak görev yapmaktadır. Milliyetçilik, ulus-devlet, sivil toplum ve Dersim aleviliği üzerinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum