1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'nin Taşeronundan Rakka Açıklaması!
ABD'nin Taşeronundan Rakka Açıklaması!

ABD'nin Taşeronundan Rakka Açıklaması!

PYD Eş Başkanı Müslim, Paris'te bir araya geldiği gazetecilere Rakka konusunda mesajlar verdi!

03 Nisan 2016 Pazar 21:01A+A-

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin siyasî lideri Salih Müslim, bir süredir bulunduğu Paris'te gazetecilerle bir araya geldi. Müslim, uluslararası koalisyonun PYD'ye destek verdiğini açıklarken YPG'nin gücünü değerlendirdi.

Time Turk’te yer alan habere göre PYD Eş Başkanı Salih Müslim, üç yıldır IŞİD'in kontrolünde bulunan Rakka eyaletinin merkezine operasyon planlandığını söylerken saldırı planında uluslararası koalisyonun hava desteğinin de yer aldığını belirtti. Yaklaşık 50 bin kişilik bir güçle YPG'nin başını çektiği koalisyonun bölgeye saldıracağını duyuran Müslim, Rakka halkına çağrı yaparken IŞİD'e karşı kendilerini desteklemelerini istedi.

Federasyon Suriye’nin Parçalanmaması İçinmiş!

Suriye'nin kuzeyinde PYD yanlısı Arap ve Türkmen grupların da desteğiyle ilan edilen federasyonu da değerlendiren Salih Müslim, PYD'nin bağımsız bir Kürt devletine karşı olduğunu öne sürdü. “Suriye'nin aslî parçalarındanız ve asla ayrı bir devlet yapılanması gibi bir niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Sözlerini “Suriye'nin bölünmesi yönünde uluslararası planlar olduğunu hissediyoruz ve buna karşın federal yönetimin Suriye'nin parçalanmaması için tek seçenek olduğuna inanıyoruz.” şeklinde sürdüren Müslim, bölgede demokratik bir yönetime ihtiyaç olduğunu savundu.

Cenevre görüşmeleriyle ilgili görüşlerini de açıklayan Müslim, dahil olmadıkları bir görüşmenin sonuçlarının kendilerini ilgilendirmediğini dile getirdi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT